Mikro cseppes zsírátültetés a hajhullás kezelésére

spirit logó rész

Az őssejtek kétségtelenül a hajhullás eddigi legígéretesebb és legfejlettebb nem sebészeti kezelését jelentik. Az őssejtek a szervezetben található apró, rendkívül alkalmazkodóképes előanyag sejtek, amelyek képesek osztódni és különböző sejttípusokká differenciálódni. A hajhagymák is tartalmaznak őssejteket. Ezek a haj őssejtek azonban károsodhatnak vagy inaktiválódhatnak, ami férfi vagy női kopaszodáshoz vezet.

A begyűjtött őssejtek fejbőrbe történő befecskendezésével ezek a sérült hajhagymák helyreállíthatók, és hatékonyan serkenthető általuk az új haj növekedése.

A Spirit Plasztika főorvosa, Dr. Vancsó Péter ezt a forradalmi őssejtterápiát alkalmazza a hajhullás kezelésére, a páciens saját zsírszövetéből nyert őssejtek felhasználásával. A zsír tartalmazza a szervezetben a legnagyobb koncentrációban a felnőtt őssejteket.

 

ŐSSEJT TERÁPIA A HAJ TERMÉSZETES HELYREÁLLÍTÁSHOZ

Az őssejteket egy mini zsírleszívás által nyerjük ki a köldök környéki területről, melyeket mikró-cseppes injekcióval ültetünk át. A leszívott zsírsejteket megfelelő állapotúra folyósítva egy speciális centrifugáló módszerrel megtisztítjuk, ülepítjük, és közvetlenül a fejbőr kopaszodó területeire injektáljuk. A sejtek közötti kommunikáció és a mikrokörnyezeti jelátvitel alapján a zsírból származó őssejtek képesek több szőrtüszőt növekedésre késztetni azáltal, hogy aktiválják, vagy jelzik, hogy a meglévő alvó tüszők növekedési fázisba léptek.

A zsír őssejtterápia alkalmazható a hajhullás önálló, nem sebészeti kezelésként is, illetve hajátültetéssel kombinálva az optimális eredmény elérése érdekében. A saját zsírszövetből nyert őssejtek befecskendezése hatékony közeget teremt a hajnövekedés serkentéséhez és a hajhullás megállításához, illetve a fejbőr vérellátásának fokozásával egészségesebb környezetet teremt a hajhagymák növekedéséhez.