ORVOSAINK​

spirit logó rész
Dr. Vancsó Péter
Dr. Vancsó Péter főorvos

Dr. Vancsó Péter 1993-ban cum laude minősítéssel diplomázott a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Kivételesen sokoldalú orvos: plasztikai sebész, traumatológus és kézsebész szakorvos, hajbeültetési specialista, mind a négy szakterületén óriási tapasztalattal rendelkezik.
Az orvosi egyetem befejezése óta a sebészi hivatás tölti ki élete jelentős részét. Sok éves traumatológián szerzett gyakorlata során lehetősége nyílt számtalan extrém eset asszisztálására, majd levezetésére.

Olvass tovább

A sürgősségi operációk gyakorlata által magas szintre fejlesztette sebészi problémamegoldó képességét, és elsajátított számos különleges műtéti technikát. Szakmai fejlődése során az ország legkiemelkedőbb sebészei mellett (Prof. Dr. Renner Antal, Prof. Dr. Gulyás Gusztáv) igen jelentős tapasztalatra és szaktudásra tett szert a plasztikai sebészet szerteágazó területein.Vancsó doktor szerencsésnek tartja magát, mert szakmája egyben a hivatása. Meggyőződése, hogy csakis megalkuvás nélkül biztosíthatja a legoptimálisabb eredményt páciensei számára. Ezen hite ösztönözte, hogy létrehozza a Spirit Plasztikai Sebészetet, ahol Magyarországon egyedülállóan új szintre emelheti a plasztikai sebészeti szolgáltatásokat, és egy helyszínen biztosítsa a műtétekhez szükséges összes diagnosztikai és egyéb vizsgálatot páciensei számára.

Dr. Kovács Gyula Barna
Dr. Kovács Gyula Barna

Dr. Kovács Gyula Barna iskoláit szülővárosában, Pécsett végezte. A Pécsi Tudományegyetem hallgatójaként rendszeresen részt vett plasztikai sebészeti műtétekben, melynek hatására hamar elköteleződött a szakterület mellett. Az egyetem 1998-as befejezését követően a Pécsi Honvédkórházban helyezkedett el, majd ezt követően 2003-tól napjainkig a pécsi Sebészeti Klinikán végez plasztikai sebészeti munkát. Általános sebészetből 2003-ban, Plasztikai sebészetből 2009-ben tett szakvizsgát.

Olvass tovább

Vallja, hogy bármely testtájékon lévő veleszületett, vagy az idő múlásával kialakult probléma megoldása a lélek boldogságát is szolgálja. Doktor úr specialistája a jelentős fogyás utáni állapotok helyreállításának, a mellplasztikának és a hasplasztikának, szakterületének része továbbá az arcplasztika, a fülplasztika, a női intimplasztika és az arcfiatalító beavatkozások hialuronsavval, botoxxal és szálbehúzással.

Orvostanhallgatóként olvasta Kovács doktor úr a munkáját azóta meghatározó, és inspiráló sort: „a szakmai minimum a maximumnál kezdődik”.
Számára hivatása, a plasztikai sebészet egy része művészet, melynek alkotóelemeit az emberi test és a legkorszerűbb innovációk nyújtotta lehetőségek adják az anatómia határain belül. Ezt folyamatos tanulással és továbbképzésekkel igyekszik egyre magasabb színvonalon megvalósítani. Vallja, hogy a test megjelenésének javítása a lélek boldogságát hozza maga után, melyet számos páciensétől kapott visszajelzés is megerősíti.

Dr. Kovács Gyula Barna plasztikai sebész úgy véli, hogy bármely beavatkozás eredménye a pácienssel való közös tervezés alapja, így ezt egy esetben sem szabad rutin feladatként kezelni. Egy plasztikai beavatkozás túlmutat egy operáción, mivel az esetek többségében egészséges pácienseket operálunk. Tehát nagyon fontosnak tartja, hogy megtalálja a páciens motivációját, megértse az elképzelését, így közelebb kerülve az ő személyes ügyéhez.

Dr. Simon Balázs
Dr. Simon Balázs​

Dr. Simon Balázs sebész szakorvos tanulmányait a Szegedi Orvostudományi Egyetemen folytatta, ahol már az egyetemi évek elejétől tudatosan a plasztikai sebészet felé orientálódott. Jelenleg sebészeti szakrendelése részeként ambuláns műtéteket, bőrkimetszéseket, egynapos sebészeti beavatkozás keretein belül pedig proktológiai és laparoszkópos általános sebészeti beavatkozásokat végez. Általános sebészeti tevékenysége mellett szakképzésével párhuzamosan Dr. Vancsó Pétertől tanulta meg a hajgyógyászatot, köztük a hajbeültetést és egyéb kiegészítő terápiákat.

Olvass tovább

A hajbeültetést azon kívül, hogy nagy kihívást jelentő tevékenység, igazán jó alapnak tartja a nagyobb plasztikai sebészeti beavatkozásokhoz is szükséges szemléletmód és aprólékosság, már-már művészi szintű igényesség és kézügyesség elsajátításához.Sebészeti képzése elejétől csatlakozott Magyarország akkoriban vezető hajbeültetési klinikájához, ahol Vancsó doktor felügyelete mellett kiváló oktatásban részesült, majd maga is több hajbeültetési orvost
képzett ki. A FUE 2 SafeSystem technológiával tanult, amelynek határait kitolva az akkoriban egy alkalommal átültethető hajszál-mennyiséget 2 nap alatt 8000 hajszálra maximálta. Ez már jelentős, látványos eredmények elérését tette lehetővé egy beavatkozás után is, majd a technológia további fejlődése ezt a számot még feljebb tornázta. Simon doktor úr vallja, hogy tudni kell azonban azt is, hol húzzuk meg a határt az orvosi csapat és a páciens kényelmét is figyelembe véve egy ilyen beavatkozás tervezésénél, hogy azzal ne fáradjon ki sem az orvos, sem a páciens, végeredményben akár rontva az eredményen.Dr. Simon Balázs hitvallása, hogy az optimálisan, nyugodt körülmények között elérhető legjobb eredményre szükséges törekedni, szemben azokkal az eljárásokkal amik a lehető legrövidebb idő alatt ígérnek sokszor lehetetlenül soknak tűnő hajszál beültetést és eredményt.
A hajgyógyászathoz nem mindig elég csupán a sebészi beavatkozás, minden lehetőséget fel kell vonultatni, hogy azoknak is segítséget tudjunk nyújtani, akik nem alkalmasak a beültetésre. A PRP és iPRF terápiákban is nagy gyakorlattal rendelkezik, amely a megritkult hajkorona közel eredeti állapotának visszaállítására és a hajvesztés megállítására szolgál műtét nélkül.
Sebészként, hajsebészként is a maximális precizitásra törekszik Simon doktor úr, Klinikánk technológiai hátterével ezt a legmagasabb szinten biztosítja pácienseinknek.

Dr. Makó Ádám
Dr. Makó Ádám

Dr. Makó Ádám 2000-ben szerezte orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd 2005-ben fül-orr gégészeti szakvizsgát tett.

Doktori disszertációját, melyet a nyelőcsőgyulladás kezeléséről írt, sikeresen védte meg, így 2010-ben Ph D. (a tudományok doktora) címmel tüntették ki.

Makó doktor úr 2011 óta folytat helyreállító műtéteket, többek között fülplasztikát, és fej-nyak sebészeti esztétikai beavatkozásokat.

Olvass tovább

 Szakavatott kézzel végez injekciós arcfiatalító kezeléseket, nagy gyakorlata van a műtét mentes orr- és állformázó hialuronsavas kezelések terén is. Szakterülete továbbá a rádiófrekvenciás horkolásgátlás, a bőrelváltozások eltávolítása és a Belkyra nyaki zsírbontó kezelés.

Udvarias, empatikus és kedves orvosunk, páciensei rendkívül elégedettek kifogástalan munkájával, és rendszeresen visszajárnak kezeléseire.