Állformázás implantátummal

spirit logó rész

A formás, határozott állkapocsvonal a magabiztos megjelenés egyik kulcsa. Számos különböző kultúrában a nők a férfiaknál a határozott állkapocsvonalat szociálisan dominánsnak és vonzónak tartják. A pubertáskorban kialakuló erős állkapocsvonal mutatja a domináns géneket. Mivel az áll az állkapocsvonal középpontja, egy „gyenge áll” csökkentheti a férfiasan markáns megjelenést. Azonban nem a férfiak azok, akik kontúros állra áhítoznak. Vizsgálatok szerint a férfiak a kiegyensúlyozott, szimmetrikus arcformájú nőket vonzóbbnak találták, mint az aszimmetrikus arcúakat. De mit tegyünk, ha az arcunk a gyenge áll miatt nem rendelkezik természetes módon kiegyensúlyozott szimmetriával? Míg a testmozgás és a megfelelő étrend egyensúlyt hozhat a testalkatba, nincs olyan edzőterem vagy táplálékkiegészítő, amely az állkapocsvonalat kontúrozhatná. Ennek a dilemmának a megoldására Dr. Vancsó Péter plasztikai
sebész főorvosunk, és szakorvos kollégái állimplantátumot alkalmaznak. Az állimplantátum képes megnövelni és kontúrozni az áll hosszát, méretét és szélességét, ezáltal kitöltve az állvonalát. Ha tökéletesen szabott állimplantátumot kap, állkapocsvonala távolabbra nyúlhat a nyakától, ezáltal csökkentheti a toka optikai megjelenését.

Az állimplantátumok egyszerű, plasztikai sebészeti megoldást jelentenek az arc alsó harmadának hangsúlyozására, harmóniát teremtve az arc általános szimmetriájához. Ez az apró implantátum, bár kicsi, mégis arányos új külsőt kölcsönözhet az arcszerkezetének.

Vancsó doktor úr és szakorvos csapata nagy tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy kiválassza az Ön egyedi csontozatának méretben és formában megfelelő implantátumot. Az állimplantátum-beültetéses beavatkozás egy rendkívül személyre szabott, tökéletesített művelet, amely biztosítja az Ön által kívánt állkapocsvonalat. Ha arról szeretne tájékozódni, hogy az állimplantátumokkal hogyan lehet erősebb, kiegyensúlyozottabb megjelenést elérni, foglaljon személyes konzultációs időpontot a Spirit Plasztikán plasztikai sebész szakorvosunkkal

AZ OPTIMÁLIS MŰTÉTI EREDMÉNY ÉRDEKÉBEN BIZONYOS ÓVINTÉZKEDÉSEKET SZÜKSÉGES TENNIE. A MŰTÉT ELŐTT JAVASOLJUK, HOGY:

Hagyja abba a dohányzást 3 héttel a beavatkozás előtt, és a felépülés teljes időtartama alatt. Ezt azért kérjük, mert a nikotin közismerten szűkíti az ereket és akadályozhatja az Ön természetes gyógyulási képességeit.

Kerülje a vérhígító gyógyszereket. Ezek a gyógyszerek túlzott vérzést okozhatnak az eljárás során. Ezek közé tartozik az aszpirin, az ibuprofen, a NSAID-ok.  A fájdalomcsillapítással kapcsolatban szakorvosa segítségére lesz a megfelelő gyógyszer kiválasztásában.

Az eljáráshoz megfelelő érzéstelenítést fogunk adni Önnek, amellyel ellenjavalt a vezetés, így a közlekedésben segítségre lesz szüksége.

Állimplantátum beültetés esetén a felépülési folyamat egyszerű, ehhez azonban fontos betartania a műtét utáni szakorvosi utasításokat.

ÁLLIMPLANTÁTUM BEÜLTETÉS FOLYAMATA

Az érzéstelenítés követően a doktor úr egy kis bemetszést ejt vagy a szájban, vagy az áll alatt rejtve. Áll alatti esetén egy apró, ellipszis alakú bemetszést ejt. Ezt követően óvatosan kialakít egy zsebet az állkapocs elülső részén, ebbe a zsebbe helyezi majd az implantátumot. A beültetés előtt az implantátumot az Ön által kívánt méretre vágja és alakítja, majd öltésekkel, vagy titáncsavarokkal rögzíti a helyére az állkapocscsontjához. Miután elkészült, összevarrja a bemetszést, és az állát kötéssel körbe tekeri. A beavatkozás összességében 1 órát vesz igénybe.

GYÓGYULÁS ÉS EREDMÉNYEK

Az állimplantációs műtét utáni felépülés egyszerű. A következő néhány naptól egy hétig az álla fájdalmas és duzzadt lesz. Nagyon fontos, hogy ne gyakoroljon nyomást az állára. Azt is javasoljuk, hogy a páciensek a hátukon aludjanak. Miután a kezdeti fájdalom és kellemetlen érzés elmúlt és a duzzanat visszahúzódott, egy határozottabb, formásabb állkapocsvonalat fog látni.

KIEGÉSZÍTŐ ELJÁRÁSOK

Állimplantátummal rendelkező pácienseink közül sokan választják az orrplasztikát is. Az arc arányainak egyensúlyban tartása érdekében az állplasztikát általában orrplasztikával együtt alkalmazzák. Ez a duó harmonikus orr-áll kapcsolatot teremt.