Ajakfelvarrás
(Bullhorn liplift)

spirit logó rész

Ennek a műtétnek a célja a túl hosszúra nyúlt filtrum megrövidítése, valamint a túl vékony vörös ajak megemelése és visszahúzása, ezáltal érzékibbé és látványosabbá téve a szájat. Átalakítjuk a filtrumot, valamint a cupido ívét is.

A műtétet helyi érzéstelenítésben, enyhe bódítással vagy anélkül végezzük. A beavatkozás kevesebb mint egy órán át tart. A műtétet követő első napokban kissé zavaró lehet az étkezés, a fájdalom mérsékelt, 7-10 napig enyhe duzzanat és véraláfutás lehet az ajkakon.

Egy konzultáció szükséges a plasztikai sebésszel. A műtét előtt fontos felhagyni a dohányzással (növeli a nem megfelelő gyógyulás kockázatát). A beavatkozás után néhány napig célszerű a munkát is felfüggeszteni.

Az elv az, hogy a két orrszárnyhoz, az orrnyílás belsejébe és a columella tövéhez simuló bőrtölcsért eltávolítjuk. A heg így az orr közelében, a természetes árnyék és ráncok területén rejtőzik el, és ezért néhány hét múlva szinte láthatatlan lesz. A heg bikaszarv alakú, ezért nevezik Bullhorn ajakemelésnek. A technikát jól elsajátítva 5-9 mm bőrréteget lehet eltávolítani. A berajzolásnak nagyon aprólékosnak kell lennie, és az egész titok a mély szövetek megfelelő rögzítésében rejlik a maxillához vagy a septumporchoz. Nagyon vékony varratokkal zárja a heget plasztikai sebész szakorvosunk, amelyeket a műtétet követő 10-14. napon távolít el. Ezután a heget alapozóval el lehet rejteni, amíg elhalványul.