Alsó és felső szemhéjplasztika

spirit logó rész

Szemeink az évek múlásával egyre inkább fáradt hatást kelthetnek, az érzékeny és vékony bőrréteg a szemek körül 30 éves kor felett könnyen megereszkedhet, mely következtében a szemkörnyéki ráncok is erősebben kirajzolódnak.


A szemhéjplasztika olyan plasztikai sebészeti eljárás, amely a felső illetve alsó szemhéjról a felesleges bőr- és zsírlerakódások körültekintő eltávolításával fiatalosabb küllemet kölcsönöz szemeinek. Az eljárás célja az öregedés jeleinek – például a duzzanat, a táskák és a megereszkedett bőr – csökkentése, hogy simább, optimálisabb kontúrú szemhéjakat hozzon létre. A tapasztalt plasztikai sebész szakorvosunk által végzett szemhéjplasztika műtét megújítja arca megjelenését, és üdébb tekintetet teremt. A szemhéjplasztikát az arc komplexebb fiatalosítása érdekében gyakran kombinálják arcplasztikai beavatkozásokkal, illetve nem sebészeti arcfiatalító kezelésekkel.


A felső szemhéjplasztika beavatkozás után akár már a varratszedéskor érdemes lehet a szarkalábak injekciós izomrelaxáló kezelése, mert a két beavatkozás kombinációja felfrissíti, kinyitja tekintetét.

FELSŐ SZEMHÉJPLASZTIKA

A felső szemhéjműtét során plasztikai sebésze a szemhéj ráncába helyezi a bemetszést, hogy a heg rejtve maradjon a szemek nyitott állapotában, és csak halványan legyen látható, amikor csukva vannak. Ez az eljárás megfiatalítja a szem környékét, és segít a páciensek számára fiatalosabbnak, éberebbnek és kipihentnek látszani. Olyan megnyúlt szemhéjbőr is kezelhető a felső szemhéj feleslegének kimetszésével, amely a nagymértékű megereszkedés következtében irritálja a szemet, és a látást is akadályozza. Így a felső szemhéjplasztika műtét nem csak esztétikai, de egészségmegőrző szerepet is elláthat. A műtéti idő 45 perc és 1,5 óra között lehet, pontosítani a konzultáció során a személyre szabott műtéti terv alapján van mód.

ALSÓ SZEMHÉJPLASZTIKA

Az alsó szemhéjplasztika a szem alatti táskákkal, lógó bőrfelesleggel és a szem alatti üregekkel küzdő páciensek számára ajánlott.

Az eljárás során plasztikai sebésze egy kis bemetszést ejt az alsó szempillasor mentén, hogy hozzáférjen a szem alatti területhez. Onnan eltávolítja a kidomborodó, táskás hatást keltő terület zsírlerakódását, esetleg az izomszövet kidudorodó részét és a felesleges bőrt, hogy felfrissítse és megfiatalítsa szemét.

Az alsó szemhéjon végzett műtét kiegészíthető mikrostrukturális sajátzsír átültetéssel, ahol a speciális átalakítás és megtisztítás során megfelelően folyós állapotúvá alakított saját zsírsejtekkel injektálás útján kitölthető a beesett hatást keltő szemgödör. Így segíthet a szemhéj és az arc közötti átmenet kisimításában, és természetes úton tartósan feszesebb és fiatalos hatás érhető el.

A műtéti idő 1,5 – 2 óra között lehet, pontosítani a konzultáció során a személyre szabott műtéti terv alapján van mód.

FELSŐ ÉS ALSÓ SZEMHÉJPLASZTIKA BEMETSZÉSEK

A szemhéjplasztika beavatkozásokat önálló műtétként ambulánsan, helyi érzéstelenítéssel végzi plasztikai sebész szakorvosunk.


Az alsó és felső szemhéjplasztika bizonyos esetekben együlésben is elvégezhető, ez kezelőorvosával történő egyéni mérlegelés alapján dönthető el.

FELÉPÜLÉS SZEMHÉJPLASZTIKA UTÁN

A szemhéjplasztika után az első héten általában enyhe kellemetlen érzés, véraláfutás és duzzanat jelentkezik. A fájdalomcsillapítás, a fej megemelése és a hideg borogatás segíthet a kellemetlen érzés enyhítésében a gyógyulás ezen kezdeti időszakában. A varratszedés egy hét után történik. A legtöbb páciens körülbelül 7-10 nap múlva visszatérhet a munkába és folytathatja szokásos tevékenységeit. Azt tanácsoljuk, hogy négy hétig kerüljék a megerőltető testmozgást. Az utókezelés során operáló szakorvosa személyesen felügyeli a gyógyulás folyamatát.

A szemhéjplasztikai beavatkozás végleges eredménye a beavatkozás után néhány héttel válik láthatóvá, amikor az operált terület teljesen begyógyul. Megfelelő bőrápolással és egészséges életmóddal a szemhéjplasztika eredményei 10-15 évig is tarthatnak.

Szemhéjplasztika