Szemöldökemelés,
homlokplasztika

spirit logó rész

A megereszkedett szemöldök miatt a szemrése szűkebbnek, vagy akár szomorúnak tűnhet, a tekintet ezáltal zártabb, kialvatlan hatást kölcsönöz. Ebben az esetben kiváló plasztikai sebészeti megoldást jelent a szemöldökemelés, mellyel természetes hatású rejuvenáció érhető el. A fiatalosabb tekintettől megváltozik a teljes arc természetes megjelenése.

A beavatkozással kiválóan korrigálható a homlok, a felső szemhéj és a szemöldök területének megereszkedése és esetleges aszimmetriája, továbbá kiváló módszer a homlok és a szem körül található bőr feszesítésére és ránctalanítására.

A beavatkozást megelőző személyes konzultáció során plasztikai sebész szakorvosunk alapos vizsgálat után nagy hangsúlyt fektet arra, hogy érthető tájékoztatást nyújtson Önnek a személyre szabott műtéti tervét illetően. Az állapotfelmérés során alaposan megvizsgálja a homlok régiót a felső szemhéjjal együtt, az izmok munkáját is figyelembe véve, amely alapján (akár több) megoldási javaslatot tesz. Emellett részletesen átbeszélik a kezelés teljes folyamatát, a reálisan várható eredményeket, és választ kap az összes felmerülő kérdésére.

Az alábbi plasztikai sebészeti módszereket alkalmazzuk helyi érzéstelenítésben, ambuláns műtőnkben:

Szemöldökemelés, homlokplasztika

Mi az a szemöldökemelés?

Ezt a módszert azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik szeretnék a szemöldökvonalukat megemelni, mellette a homlokráncokat is kisimítani úgy, hogy közben a homlokuk magassága nem változik meg. A hajvonal mentén ejtett metszésből történik a megfelelő érzéstelenítésnek köszönhetően fájdalommentes beavatkozás, mely során plasztikai sebész szakorvosunk eltávolítja a felesleges bőrt és a bőr alatti szövetek korrekciójával érjük a szemöldökív emelkedését. A precíz metszésvezetésnek köszönhetően a műtéti heg szinte láthatatlan lesz a gyógyulási folyamat végén.

Homlokplasztika menete

Ez a modern eljárás igen hatékony eszköz a szemöldök azonnali megemelésére, a bőr feszesítésére és ránctalanításra. A kezelés során vékony, szövetbarát szálakkal emeli vissza plasztikai sebész szakorvosunk a bőrt és a bőr alatti kötőszövetet oly módon, hogy eközben arca mimikája nem változik. Az APTOS szálbehúzás segítségével műtéti beavatkozás és altatás nélkül, mindössze 20 perc alatt fiatalítható és feszesíthető az arc. A beavatkozás hatása 1,5-2 évig jól látható, de eredmények egy része hosszú távon is megmaradt, mert kötőszövetesen rögzül.

Ezen a plasztikai eljárások azonnali látványos eredményt adnak. Az eredmény a plasztikai metszéseket alkalmazva a szövetek regenerálódását követően, a duzzanat és esetleges véraláfutás felszívódása után, vagyis 2-3 héttel később lesz végleges.