Hajbeültetés SafeSystem
FUE technológiával

spirit logó rész

A SafeSystem-FUE a legmodernebb hajátültetési módszer, amellyel az eredeti (hajhullás előtti) állapothoz hasonló természetes sűrűség és hatás érhető el.

A SafeSystem-FUE berendezése lehetővé teszi, hogy plasztikai sebésze precíz follikuláris egység eltávolítást végezzen a hajhagymák minimális károsodásával, tompa metszéssel különíti el a hajtüsző egységeket a környező szövetektől. A hagyományos FUE kimetszési technikával akár 30%-ot is elért az elmetszett, sérült hajhagymák aránya. Ezzel szemben a SafeSystem innovatív technológiájának köszönhetően a hajhagymák minimális része, csupán 3%-a sérülhet. A kimetszés eredményessége nagyban függ a beavatkozást végző plasztikai sebész szakorvos hozzáértésétől és gyakorlottságától is. A Spirit Plasztika vezető plasztikai sebésze, Dr. Vancsó Péter sok évnyi eredményes hajbeültetési beavatkozással a háta mögött az ország egyik legkiválóbb hajbeültetési specialistája.

A SAFESYSTEM - FUE MŰKÖDÉSE

A motorral hajtott forgó mozgást végző fúrófej végén egy tompa körkés helyezkedik el, amellyel körbevághatók, illetve izolálhatóak a hajtüsző egységek. A kezdeti forgási sebesség elégséges ahhoz, hogy az eszköz áthatoljon a bőr felszíni rétegén. A lassuló forgássebesség pedig lehetővé teszi, hogy a tompa fúrófej megfelelő mélységben hatoljon a fejbőrbe, és épen válassza el a hajtüsző egységeket a környező szövetektől. Így nyerik ki lépésről-lépésre a tervezett hajrestaurációhoz szükséges mennyiségű graftot. Ez a folyamat több órát is igénybe vehet, és a beültetendő terület nagyságától függően két egymást követő napon keresztül is történhet. A hozzávetőleg 1 mm-es, donorterületeken metszett sebek 7-10 nap alatt teljesen begyógyulnak, és apró fehér hegeket hagynak maguk után a hajban eltemetve a fejbőr hátsó és oldalsó részén.

A graftok begyűjtése előtt a fejbőr kopaszodó területén apró befogadó helyeket készítenek elő egy nagyon vékony tűhegyes műszer segítségével. A donor területről kinyert hajtüsző egységeket ezután a befogadó területekbe ültetik, ahol majd egészséges, hajtermelő tüszőkké válnak.

A SafeSystem-FUE precíz kimetszést lehetővé tevő hajtranszplantációs technológiájának köszönhetően immár a göndör, a vékony szálú vagy az ősz hajszálakkal rendelkező pácienseken is végezhető eredményes hajátültetés.

Az alapos után-követés miatt rendkívül fontos, hogy a beavatkozást követő kontroll vizsgálatokon  rendszeresen megjelenjen.

A beültetett hajhagymákból 2 hónap elteltével a meglévő hajszálak kihullanak, majd ezt követően kezdenek növekedni belőlük az erős, egészséges hajszálak új helyükön. Az átültetett hajak 60-65%-a lesz látható 5-6 hónap után, a teljes végeredmény látványához 1 évnek szükséges eltelnie.