A mellek jelentős aszimmetriája

spirit logó rész

A nők többségének egyenetlenek, aszimmetrikusak a mellei, ami teljesen természetes. A mellbimbók formája és elhelyezkedése is eltérő lehet az egyes mellek között. Néhány nő esetében azonban a különbség olyan jelentős, hogy egészségügyi és esztétikai panaszokat okoz. Ebben segíthet egy korrekciós műtéti eljárás.

A legszélsőségesebb esetekben a különbség a két mell között akár egy kosárméret is lehet, ami rendkívül zavaró. Az aszimmetrikus mellekkel rendelkező nők az esztétikai probléma mellett fizikai panaszoktól is szenvednek; tekintettel arra, hogy az egyenlőtlen méretű mellek hátfájást okozhatnak és tartási problémákhoz vezethetnek.

A jelentős mellaszimmetriától szenvedő pácienseknek mind a pszichés, mind a fizikai problémáik orvosolhatók egy korrekciós mellplasztikai műtéttel, amely által újra jól érezhetik magukat a saját testükben.

ASZIMMETRIKUS MELLEK KORREKCIÓJA MELLIMPLANTÁTUM BEÜLTETÉSSEL

A túl kis méretű emlők esetében mikromasztiáról, vagy hypoplasiáról beszélünk. Ha a kisméretű mellek aszimmetrikusak, különböző méretű (és esetleg különböző formájú) mellimplantátum beültetésével korrigálni az eltérést. Amennyiben szükséges, a felső pólus finom kontúrozásához kiegészítésül mikrostrukturális sajátzsír-átültetés is történhet a műtét alatt. A beavatkozás célja a szimmetrikusabb, esztétikusabb megjelenés elérése.

ASZIMMETRIKUS MELLEK KORREKCIÓJA MELLKISEBBÍTÉSSEL

A mell aszimmetriájának egyes eseteiben előfordulhat, hogy az egyik mell jelentősen nagyobb és nehezebb, mint a másik. Ebben az esetben korrekciós mellkisebbítésre lehet szükség. Ennél a műtéti eljárásnál Vancsó doktor több szövetet távolít el a nagyobb mellből, és a kimetszett bőrfelület is kiterjedtebb méretű.

Az aszimmetrikus mellek korrekciós operációját Vancsó doktor altatásban végzi, a műtéti idő az eset bonyolultságától függően 1,5 órától akár 3 óráig terjedhet.

-Legalább 2 hét szabadságot szükséges kivennie.
-A műtétet követő első 4-6 hétben kompressziós melltartó viselése szükséges, amelyet mi biztosítunk Önnek, ezt követően a műtét utáni 6 hónapig sportmelltartó viselése javasolt.
-Mellei a műtét után néhány hétig fájdalmasok és duzzadtak lesznek.
-6-8 hétig kerülje az emelést.

-A hegek regenerálódása érdekében a szolárium és szauna használata ellenjavallt a műtét utáni 6 hónapig.  
Szakképzett plasztikai sebészeink mindent elmondanak Önnek a konzultáció során, amit tudnia kell a műtétet követő időszakról.

 

8-14 nap otthoni pihenés szükséges

A műtét után 6 hétig szűk műtéti melltartót kell viselnie. Ez idő alatt semmilyen sportot nem szabad űznie. Ezt követően ismét viselhet normál melltartót, és bármilyen sportot űzhet.

Mit tehetünk ha az egyik mell nagyobb mint a másik?

A Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebésze, Dr. Vancsó Péter a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal rendelkezik. A rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője. Csapatával páratlan egyéni törődést és odafigyelést biztosít Önnek műtét előtt és után egyaránt.