Gynecomastia műtét –
a férfi emlők korrekciója

spirit logó rész

A túlzott férfi mellszövet, a gynecomastia nevű állapot a férfiak nagyjából 40-60%-át érinti, és sokak számára önbizalomhiányt vagy testképzavart okozhat. Ez különösen igaz olyan helyzetekben, amikor le kell vennie a felső ruházatát, például a strandon, az edzőteremben vagy a romantikus partnere előtt.
A Spirit Plasztikai Sebészeten férfi mellkisebbítő eljárást kínálunk a megnagyobbodott férfi emlők korrekciójára. Sok páciens számára ez az eljárás megváltoztathatja az életét, segíthet a társas és munkakapcsolatokban való magabiztosság javulásában.

Gynecomastia korrekciós műtét során a teljes mellállományt eltávolítjuk a környező zsírszövettel együtt, hogy a kívánt ideális méretet elérjük. A metszést a bimbóudvar alsó szélén ejtjük, így a hegek rejtve maradnak.
Amennyiben a gynecomastia okozta problémától a férfi emlő megereszkedett, és felvarrásra is szükség van, azt a bimbóudvar körül vezetett metszésből oldjuk meg.

Dr. Vancsó Péter plasztikai sebész, a Spirit Plasztika főorvosa a személyes konzultáció alkalmával a vizsgálatot követően megismerteti a lehetőségeket és személyre szabott kezelési tervet javasol.

A GYNECOMASTIA GYAKORI OKAI:

– Hormonális egyensúlyhiány (túl kevés tesztoszterontermelés és/vagy túl sok ösztrogéntermelés)
– Bizonyos gyógyszerek fogyasztása
– Anabolikus szteroidok használata
– Droghasználat
– Súlygyarapodás
– Étrend-kiegészítők használata
– Májbetegség
– Veseelégtelenség
– Pajzsmirigy problémák

IDEÁLIS JELÖLTEK A GYNECOMASTIA KORREKCIÓRA AZON FELNŐTT FÉRFIAK, AKIK:

– Jó általános egészségi állapotban vannak
– Reális elvárásaik vannak a beavatkozás eredményével kapcsolatban
– Zavarja vagy kellemetlenül érzik magukat a megnagyobbodott mellük megjelenése miatt
– Feszes, rugalmas bőrrel rendelkeznek, amely jól illeszkedik majd testük új kontúrjához
– Ideális a testsúlyuk, vagy annak közelében vannak
– Képesek lemondani a dohányzásról legalább 4 héten át, a műtét előtt és a gyógyulási időszak alatt. A dohányzás szűkíti az ereket, és negatívan befolyásolhatja a felépülést.

A BEAVATKOZÁSRÓL, ÉS UTÓKEZELÉSRŐL:

Az eljárás altatásban történik, és egy éjszaka kórházi tartózkodás szükséges.

A műtéti idő 90 perctől akár 2,5 óráig terjedhet, a beavatkozás összetettségétől függően. Doktor úr a felszívódó varratokat speciális orvosi ragasztószalaggal fedi le, nem felszívódó varrat alkalmazása esetén a varratszedésre 2 hét után kerül sor. A műtét után 8 héten át kompressziós ruhát szükséges viselni az operált területen. Megerőltető testmozgás és a nehéz súlyok emelése négy-hat hétig kerülendő.

KIMAGASLÓ SZAKTUDÁS

A Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebésze, Dr. Vancsó Péter a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal rendelkezik. A rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője. Csapatával páratlan egyéni törődést és odafigyelést biztosít Önnek műtét előtt és után egyaránt.