Kombinált mellnagyobbítás

Mellimplantátum és sajátzsírszövet átültetés kombinálása egy műtétben

spirit logó rész

A hibrid mellnagyobbítás, más néven kompozit mellnagyobbítás egy forradalmi technika, amely során kiegészítő sajátzsír átültetéssel javítjuk és finomítjuk az implantátumokkal végzett mellnagyobbítás eredményét. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a plasztikai sebészek a legfinomabb hangolással szabhatják testre a mellnagyobbítási beavatkozást. A kiegészítő zsírátültetés lehetővé teszi, hogy az implantátumok behelyezése után elfedjük a kontúr egyenetlenségeit. Az implantátumok tapintását is lágyítja, különösen azoknál a pácienseknél, akiknek kevés a mellszövetük.

Saját zsírsejtjeink újra hasznosításával a mellek méret- és formabeli aszimmetriája is természetes módon javítható.

A MŰTÉT MENETE

A kompozit mellnagyobbító műtét első lépése a PAL vibrációs zsírleszívás, a konzultáción egyeztetett donorterületekről pl. (has, deréktájék, combok belső vagy külső része. Ehhez az eljáráshoz a páciensnek elegendő felesleges zsírral kell rendelkeznie. A következő lépésként beültetjük a kiválasztott méretű, formájú és felszínű implantátumokat, majd ezt követi a mellek felső pólusainak kontúrozása sajátzsír átültetéssel.

A kombinált mellnagyobbítás operáció során általában valamivel kisebb méretűek a választott implantátumok, különösen akkor, ha elegendő zsír áll rendelkezésre a nagyon természetesnek tűnő eredmény eléréséhez. Azoknál a pácienseknél, akiknek kevesebb sajátzsír áll rendelkezésre, a kívánt eredménynek megfelelő implantátumokat használjuk. Mindkét esetben a zsírátültetéssel végezzük el az utolsó simításokat a felső pólusok kontúrjának javításához.

A kombinált mellnagyobbító műtét altatásban történik, a műtéti idő 2,5-3 óra, és egy éjszaka kórházi tartózkodás szükséges.

A műtét után duzzanat és zúzódások lépnek fel, és 7-10 napig fájdalmat és kényelmetlenséget érezhet. A seb általában a mell alatti redőben helyezkedik el, amelyet plasztikai sebészeti öltésekkel, és speciális légáteresztő bőr ragasztóval zárunk le, a varratszedésre 2 héttel a beavatkozás után kerülhet sor. A hegeket varratszedésig áztató víz nem érheti. A beavatkozást minden esetben kontrollvizsgálatok követik, amelyek során a szakorvos elvégzi a kötéscserét, ellenőrzi a gyógyulási folyamatot, és aktuális tanácsokkal látja el a pácienst. A dióda lézeres hegkezelés – szükség esetén – a műtét utáni 2. héttől alkalmazható, mely szolgáltatást intézményünkben szintén igénybe vehet a gyorsabb heghalványodás és szebb eredmény érdekében.

JAVASLATOK:

A műtétet követő hat hónapig éjjel-nappal melltartó viselése szükséges, ebből az első legalább 4 hétig speciális kompressziós gyógymelltartó használata javasolt, amelyet a műtéthez mi biztosítunk Önnek. A fennmaradó időszakban sport- vagy gyógymelltartó viselése szükséges.

A műtéti heg belesimul a mell alatti redőbe, és idővel fokozatosan elhalványodik, a speciális plasztikai sebészeti öltések alkalmazása által szinte láthatatlanok lehetnek a heggyógyulás folyamata végén. A műtét után 3 hónapig kerülje a megerőltető testmozgást és a nehéz tárgyak emelését, közvetlen napsütés sem érheti a heget ebben az időszakban a tartós és szép eredmény érdekében.

MŰTÉT UTÁN:

Mielőtt elhagyja a kórházat, a kötéscserét követően kezelőorvosa posztoperatív tanácsokkal látja el. Fájdalomcsillapítót és antibiotikum szedését írja elő. Amennyiben szükséges profilaktikus vérrögösödés gátlást is előírhat.

KIMAGASLÓ SZAKTUDÁS

A Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebésze, Dr. Vancsó Péter a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, aki több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal rendelkezik. A rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője. Csapatával páratlan egyéni törődést és odafigyelést biztosít Önnek műtét előtt és után egyaránt.