Mellfellvarrás

spirit logó rész

A terhesség és a szoptatás után, és a gravitáció hatására a mellek idővel kevésbé feszessé válnak és megereszkedhetnek. Amennyiben Ön változtatni szeretne megjelenésén, érdemes fontolóra vennie a mellfelvarrás operációt.

 

A mellfelvarrás beavatkozás enyhe vagy jelentős mértékű megereszkedés esetén jó megoldás, mely során a mellállomány megtartásával a bőrköpeny felesleges része kerül eltávolításra. A plasztikai sebész úgy alakítja át a melleit, hogy a megnyúlás általi felesleges bőrrészt kimetszi, a bőrt és a környező mellszöveteket megfeszíti, mely által a mellbimbót is magasabbra helyezi. A mellfelvarrás nem változtatja meg jelentősen a mellek méretét, de visszaadja a fiatalosabb, feszesebb megjelenést. Az emlőfelvarrás során tehát csak a felesleges bőrszakaszt szükséges eltávolítani, míg a mellkisebbítéskor az emlőket kitöltő túlzott mértékű mirigyállomány és zsírszövet is csökkenthető. 

A mellfelvarrással egyidejűleg mellnagyobbítás vagy mellkisebbítés is elvégezhető.

 

A Spirit Plasztikai Sebészet szakorvosai számára fontos, hogy személyre szabottan tervezzék meg az Ön számára legmegfelelőbb műtéti megoldást. Megértjük, hogy minden eset más és más, és együtt dolgozunk Önnel a kívánt eredmény elérése érdekében. Plasztikai sebészeink a megereszkedés mértékétől függően mini vagy teljes mellfelvarrást javasolhatnak.

 

A mellfelvarrás típusa diktálja, hogy szakorvosa melyik típusú bemetszést alkalmazza. A mini mellfelvarrásnál kétféle bemetszés létezik, az enyhén megereszkedett mellek esetében a mellbimbó udvar körül ejtett metszés elegendő lehet, vagy szükség esetén ez kiegészül egy függőlegesen, a mell alatti redő irányában ejtett bemetszéssel.
Plasztikai sebésze a teljes mellfelvarrás elvégzéséhez fordított „T” alakú bemetszést használ. A teljes mellfelvarrás beavatkozást azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akiknek az emlői nagyobb súlyúak és a szokásosnál jobban megereszkedtek.

A műtét időzítése fontos. A legtöbb plasztikai sebész 18 év alatti pácienseken nem végez mellfelvarrás operációt, mert a mellei még fejlődhetnek ebben a korban. Ha az emlőfelvarrás műtét után lesz állapotos, valószínűleg ismét megereszkedhetnek az emlők. Emiatt sok nő vár a műtéttel, amíg a családalapítás befejeződik. A plasztikai sebész tanácsa, hogy a szoptatás után legalább hat hónapot várjon, hogy keblei visszanyerjék formájukat és szoptatás előtti állapotukat.

Minden mellfelvarrás beavatkozás hegekkel jár, szakorvosaink azonban igyekeznek ezeket a lehető legkisebb méretűre és szép gyógyulási eredményt hozva kialakítani, továbbá figyelmet fordítanak arra is, hogy ne látszódjanak majd fehérnemű vagy fürdőruha felső viselésekor. 

 


Az emlők megereszkedésének különböző szintjei vannak, amelyet fokozatokban mérnek.


A mellek akkor tekinthetők megereszkedettnek, ha a mellbimbó a mell alatti redő vonalán (ahol a mellkasfal és a mell alsó része találkozik), vagy annál lejjebb helyezkedik el.A mellimplantátum beültetéssel együlésben végzett mellfelvarrást azoknak a nőknek ajánljuk, akiknek a megereszkedés foka 2, vagy afölött van. 

MIRE SZÁMÍTHAT A MELLFELVARRÁS UTÁN?

A mellfelvarrás műtét 2-3 órát vehet igénybe, és altatásban történik. A legtöbb esetben a műtétet követően egy éjszakát szükséges a kórházban tölteni.

Íme néhány iránymutatás a mellfelvarrás operációból való felépüléshez:

-Legalább 2 hét szabadságot szükséges kivennie.
-A műtétet követő első 4-6 hétben kompressziós melltartó viselése szükséges, melyet mi biztosítunk Önnek, ezt követően a műtét utáni 6 hónapig sportmelltartó viselése javasolt.
-Mellei a műtét után néhány hétig fájdalmasok és duzzadtak lesznek.
-6-8 hétig kerülje az emelést.

-A hegek regenerálódása érdekében a szolárium és szauna használata ellenjavallt a műtét utáni 3-6 hónapig.  
Szakképzett plasztikai sebészeink mindent elmondanak Önnek a konzultáció során, amit tudnia kell a műtétet követő időszakról.

KIMAGASLÓ SZAKTUDÁS

A Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebésze, Dr. Vancsó Péter a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal rendelkezik. A rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője. Csapatával páratlan egyéni törődést és odafigyelést biztosít Önnek műtét előtt és után egyaránt.