Mellnagyobbítás implantátummal

spirit logó rész

A mellnagyobbítás az egyik leggyakrabban végzett esztétikai sebészeti beavatkozás. A műtéthez leggyakrabban kohezív szilikongél töltetű mellimplantátumot alkalmaznak a mellek méretének növelésére és formázására. A mellnagyobbító műtét pótolja vagy növeli a mell térfogatát, legyen szó akár a mellfejlődés természetes hiányáról, akár a terhesség, fogyás vagy a természetes öregedési folyamat részeként fellépő térfogatcsökkenésről. Az emlők volumenének növelése segíthet a vágyott gömbölydedebb mellforma elérésében, valamint dúsabb kebleket kaphatnak a mell felső pólusának kitöltésével, hiszen a térfogat hiánya gyakran megereszkedett megjelenést kölcsönözhet. Egy nő keblei soha nem teljesen egyformák, minimális eltérés mindenkinél előfordul, ami teljesen természetes. Mellimplantátummal történő beavatkozással sok esetben korrigálható a mellek látványosabb aszimmetriája is, különböző méretű, vagy formájú implantátumok használatával.

A megfelelő implantátum kiválasztása kulcsfontosságú kérdés, a lehetőségekhez mérlegelni szükséges mind a fizikai és alkati adottságokat, mind pedig a páciens elképzelését és vágyait. A Spirit Plasztika vezető plasztikai sebésze, Dr. Vancsó Péter több mint 30 év szakmai tapasztalattal rendkívül fontosnak tartja, hogy a személyes konzultáció során személyre szabottan és körültekintően elmagyarázza a felmerülő lehetőségeket az implantátum mérete, formája és felszíne, valamint az implantátum pozícionálása kapcsán. A mellimplantátumok 3 lehetséges behelyezése a mirigy alatti, az izom alatti, és a kettő kombinációjával félig izom alatti történhet.

Szakorvosa a konzultáció folyamán pontosan ismerteti, hogy mi fog történni az eljárás során, beleértve a lehetséges szövődményeket és a reálisan elvárható eredményeket.

Vancsó doktor bizonyos esetekben egy belső mellfeszesítési eljárást is alkalmaz a mellimplantátum beültetéssel kombinálva, az úgynevezett belső felvarrást, mely által segíthet helyreállítani az enyhén megereszkedett mellek feszességét, keblei fiatalosabb megjelenését.

Magasan képzett, nagy gyakorlattal rendelkező plasztikai sebész szakorvosaink célja, hogy a mellnagyobbító beavatkozás végeredménye harmonikus esztétikai megoldást nyújtson majd páciensei számára, a legkorszerűbb műtéti technikát alkalmazva.

A mellszövet jelentős megereszkedése esetén nem elegendő csak mellimplantátummal megemelni a kebleket, kiegészítésként szükség lehet sajátzsír átültetésre, és mellfelvarrásra is.
Klinikánkon plasztikai sebész szakorvosaink külön-külön, vagy a többféle módszer kombinációjával is végeznek mellnagyobbítást, a metódus kiválasztása minden esetben a személyes, átfogó konzultáció során dönthető el.

A Spirit Plasztikai Sebészetnél hozzáférünk az összes vezető mellimplantátum márkához, beleértve a Polytechet, valamint a Motivát. A Polytech mellimplantátumok Németországban készülnek, és kohéziós szilikon géllel vannak töltve, így nagyon természetes érzést és megjelenést kölcsönöznek. A poliuretán bevonatú implantátumok esetében a legkisebb a tokzsugorodás kockázata bármely más mellimplantátumhoz képest, körülbelül 1%-os kockázatot rejt 15 év beültetés után. A Polytech életfogytig tartó garanciát vállal minden mellimplantátumra, beleértve a könnyített súlyú B-Lite®-ot is, a következő felszínekkel: MESMO®, Microthane®, POLYtxt®, POLYsmoooth™. A garancia regisztrációhoz kötött, érvényesítése a műtétet követő 6 hónapon belül online lehetséges.

A MELLNAGYOBBÍTÁS FOLYAMATA:

A műtét altatásban történik, a műtéti idő 1-1,5 óra

Az altatásos műtéthez 1 éjszaka kórházban tartózkodás szükséges, ahol megfelelő szakmai asszisztenciát biztosítunk professzionális, figyelmes és udvarias ellátással ötvözve. 

A bemetszést Vancsó doktor a mell alatti redőben, indokolt esetben a mellbimbó körül ejtett metszésből végzi. Az implantátumok behelyezése után szakorvosunk a bemetszéseket plasztikai sebészeti öltésekkel és speciális légáteresztő bőr ragasztóval zárja.

A varratszedésre 2 héttel a beavatkozás után kerül sor. A sebet varratszedésig áztató víz nem érheti. A műtét után duzzanat és zúzódások léphetnek fel, és 7-10 napig fájdalmat és kényelmetlenséget érezhet. A beavatkozást az azt követő hetekben kontrollvizsgálatok követik, melyek során operáló orvosa elvégzi a kötéscserét, ellenőrzi a gyógyulási folyamatot, és aktuális tanácsokkal látja el a pácienst.

IMPLANTÁTUMMAL TÖRTÉNŐ MELLNAGYOBBÍTÓ MŰTÉT UTÁN:

Mielőtt elhagyja a kórházat, a kötéscserét követően orvosa poszt operatív tanácsokkal látja el. Fájdalomcsillapítót és antibiotikum szedését írja elő. Amennyiben szükséges profilaktikus vérrögképződés gátlást is előírhat (Clexane vagy Fraxiparine injekció).

A műtétet követő legalább 4 hétig speciális kompressziós melltartó és leszorító mellpánt használata elengedhetetlen, melyeket a műtéthez mi biztosítunk Önnek. Ezt követően minimum 6 hónapon át sportmelltartó viselése szükséges (éjjel-nappal).

A műtéti hegek belesimulnak a mell alatti redőbe, idővel fokozatosan elhalványodnak, a speciális plasztikai sebészeti öltések alkalmazása által szinte láthatatlanok lehetnek a heggyógyulás folyamata végén.

A dióda lézeres hegkezelés -szükség esetén- a műtét utáni 2. héttől alkalmazható, mely szolgáltatást intézményünkben igénybe vehet a gyorsabb heghalványodás és szinte láthatatlan metszési vonal elérése érdekében.

 A műtét után 3 hónapig kerülje a megerőltető testmozgást és a nehéz tárgyak emelését, szolárium és szauna használata erősen ellenjavallt.

Közvetlen napsütés nem érheti a hegeket legalább 6 hónapon át a tartós és szép eredmény érdekében.

KIMAGASLÓ SZAKTUDÁS

A Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebésze, Dr. Vancsó Péter a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal rendelkezik. A rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője. Csapatával páratlan egyéni törődést és odafigyelést biztosít Önnek műtét előtt és után egyaránt.