Mellnagyobbítás sajátzsír átültetéssel

a mellplasztika természetes alternatívája

spirit logó rész

Korunk legbiztonságosabb és legtermészetesebb mellnagyobbító technikája a mikrostrukturális sajátzsír átültetés, amellyel hegek nélkül alakítunk ki látványosan teltebb és kerekebb, mégis természetes formájú és mozgású melleket. A betölthető mennyiség limitált, oldalanként maximum 150-200cc sajátzsír beültetése lehetséges, mely által durván egy kosárméretnyi növekedés érhető el.

Mellnagyobbítás sajátzsír átültetéssel

Mellnagyobbítás saját zsírral

Ezzel a technikával elkerülhető az idegen test (pl. szilikon mellimplantátum) beültetése az emlőkbe, és teljesen naturális alternatívát kínál, gyönyörű eredményekkel. A végleges állapot 3-6 hónap múlva alakul ki.

Az eljárás során plasztikai sebész szakorvosunk vibrációs PAL zsírleszívás (Power Assisted Liposuction) segítségével a testének egy vagy több, a konzultáción egyeztetett donorterületéről (jellemzően a has, deréktáj, a hát vagy a combok területéről), apró metszéseken át speciális kanül segítségével nyeri ki az értékes zsírt.

A zsírsejteket ezután centrifugáló módszerrel megtisztítja és ülepíti, majd megfelelően elfolyósított állapotban befecskendezi a mellekbe, hogy elérje a kívánt megjelenést. A beültetett zsírszövetek nagy része (40-60%) stabilan épül be a feltöltés célzott területein, kisebb része pedig felszívódik a beavatkozást követő hetekben, hónapokban (a felszívódás mértékét figyelembe véve eleve arányosan nagyobb mennyiségű sajátzsír szövet kerül átültetésre).  Ez a plasztikai sebészeti eljárás rendkívül természetes látványú és érzetű eredményt biztosít.

A vékony testalkatú és minimális természetes mellszövettel rendelkező nők esetében kihívást jelenthet a természetesnek tűnő eredmény elérése mellimplantátummal.
A sajátzsír átültetéssel végzett mellplasztikai beavatkozás kiküszöböli ezeket a problémákat, a zsírsejtek megtapadását követően tartós eredményt biztosít, amely nem igényel később revíziós műtéti beavatkozást. A mellimplantátumokkal kapcsolatos bizonyos komplikációk (pl. a tokzsugorodás) elkerülhetők az Ön testéből nyert zsírsejtek felhasználásával.

Fontos azonban megjegyezni, ritka esetben előfordulhat, hogy az eljárást meg kell ismételni, ha a kinyert zsírszövetek nem megfelelő mennyiségben épülnek be az átültetett területre. Bár a beültetett töltőanyag az Ön saját zsírszövete, mégis fennáll az esélye annak, hogy a transzplantált zsírsejtek nem kapnak megfelelő mértékű vérellátást a túléléshez, és csak kisebb részük tapad meg.

A sajátzsír átültetéssel történő mellnagyobbítás a legbiztonságosabb, legtermészetesebb mellnagyobbítási módszer.
Az Ön testének saját zsírszöveteit használjuk fel, így kiküszöböljük az esetleges allergiás reakciókat.
Hosszan tartó, természetes hatású eredményt ad, és szükség esetén ismételhető a beavatkozás.
Minimálisan invazív eljárás, a mellimplantátum beültetésnél rövidebb felépülési idővel.
További előnyöket biztosít a zsírleszívás területein, az eljárás kibővíthető egy nagyobb mértékű, alakformáló zsírleszívással
Nincs hegesedés a mell területén, kizárólag a zsírleszíváshoz szükséges apró (4-5 mm-es) metszéseket alkalmazni, melyeket speciális bőr ragasztó szalaggal zárunk.

Mikor jó megoldás a mellfeltöltés saját zsírral?

  • Jó általános egészségi állapotban van.
  • Reális elvárásai vannak az eljárás eredményével kapcsolatban.
  • Szerény mértékű mellnagyobbításra vágyik.
  • A test más területein elegendő zsírfelesleggel rendelkezik az eljáráshoz elengedhetetlenül szükséges zsírleszíváshoz.
  • Fontos megérteni, hogy a zsírátültetéssel elérhető mellnagyobbításnak vannak korlátai. Ha az emlők méretének jelentős változását szeretné elérni, az implantátumok jobb választásnak bizonyulhatnak.
    Ezen kívül a zsírátültetéssel végzett mellnagyobbítás nem kezeli a megereszkedési problémákat. Ha ez az Ön egyik célja, Vancsó doktor úr a kívánt eredmény elérése érdekében kiegészítésként javasolhatja az együlésben történő mellfelvarrást.

Természetes hatású mellimplantátum

A Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebésze, Dr. Vancsó Péter a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal rendelkezik. A rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője. Csapatával páratlan egyéni törődést és odafigyelést biztosít Önnek műtét előtt és után egyaránt.