Tubuláris mell / csőmell korrekció

spirit logó rész
tubuláris emlők korrekciója

Mi az a tubuláris mell (csőmell)?

A tubuláris mellek ugyan nem okoznak egészségügyi kockázatot, mégis jelentős stressz- és szorongásforrást jelenthetnek, és nagyban befolyásolhatják egy nő önbizalmát. A cső formájú emlők korrekciója jobb önbecsüléshez, szimmetrikusabb mellformához vezet, nem okoz többé pszichés akadályt a társas kapcsolatok kialakítása, és az intim kapcsolatok is fesztelenebbé válnak. A szoptatási képességet is nagyban javítja ez a beavatkozás.

A tubuláris mellek, vagy csőmellek keskenyek, és nagy, duzzadt bimbóudvarral fejlődnek. Bár alakjuk változó, általában keskeny, hosszúkás és kúpszerű forma jellemzi őket.  Előfordulhat bimbóudvar hipertrófia, a szokásosnál kiálló és nagyobb bimbóudvar a mell tövében lévő szövetek összeszűkülése miatt. Néhány csőmellű páciensnél csak az egyik mell érintett, míg más pácienseknél mindkét emlő tubuláris.

Bár a csőmellek hiányos méretűek, mégsem egyszerűen kis méretűek, amelyek nem fejlődtek ki teljesen. A tubuláris emlődeformitás jellemzői közé tartozik az emlő beszűkülése, az emlő hipoplasia (kis mellméret vagy alulfejlettség), az emlő bőrének fejletlensége, a mell alatti redő nem megfelelő elhelyezkedése, az areoláris kiboltosulás (a bimbóudvar területének nagyobb mértékű puffadtsága vagy kidudorodása) és az emlők aszimmetriája. Ezen anatómiai jellemzők egy vagy több tünete is előfordulhat, így a tubuláris emlődeformitások széles skálán mozognak, és gyakran jelentős az eltérés a két mell között ugyanazon egyénnél, ami aszimmetriát eredményez.

A tubularitás korrekciójához nem minden esetben szükséges teljes mellfelvarrást végezni. Sok esetben helyreállítható megfelelő – az aszimmetria javítása érdekében akár különböző formájú, méretű és felszínű implantátum beültetésével. Bizonyos esetekben megoldást jelenthet a mikrostrukturális sajátzsír átültetés, vagy a két mellnagyobbító, mellformáló technika kombinációja. Nehezebb eseteknél ezen módszereket teljes mellfelvarrással szükséges kiegészíteni, a bemetszés általában függőleges irányban, és a bimbó körül fog futni. Előfordulhat olyan komplikáltabb eset, amely korrekciójához 2 műtét szükséges, ilyen esetekben expandert is alkalmazhat plasztikai sebész szakorvosunk a szövetek megelőző tágítására.

Vancsó doktor a személyes konzultáció során, a mellek alapos vizsgálatát követően határozza meg a megfelelő műtéti stratégiát és az alkalmazandó technikát.

Csőmell korrekció menete:

A műtét előtt egy vagy két konzultáción vesz majd részt plasztikai sebész főorvosunkkal, majd az altatóorvossal.  Vérvizsgálatot kell végezni. Fontos, hogy a műtét előtt legalább három héttel abbahagyja, vagy szüneteltesse a dohányzást mely fokozza a fertőzéseket, és mindenekelőtt megakadályozza a megfelelő mértékű gyógyulást.

Az operáció altatásban történik, az alkalmazott technikától függően 1,5-3 órán át tart, és egy éjszaka kórházi tartózkodást igényel.

Egy hónapig éjjel-nappal a kompressziós melltartó viselése elengedhetetlen, melyet a műtéthez biztosítunk Önnek. Ezt követően javasolt további 6 hónapig gyógy- vagy sportmelltartó viselése.

Sportágtól függően 4-8 hét teljes szünet szükséges, majd fokozatosan térhet vissza sport tevékenységéhez.

A műtét után ajánlott minimum 1, de lehetőleg inkább 2 hét szabadságot kivenni a munkából.

A hegek három hónap után kezdenek halványulni, és nagyjából egy év után alakul ki végleges állapotuk.

A tubuláris emlők korrekciójával a beavatkozás után 3-6 hónappal lesz látható a végleges, új forma.

tubuláris mell, csőmell korrekció

Tubuláris mell korrekció, profikkal!

A Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebésze, Dr. Vancsó Péter a plasztikai és esztétikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal rendelkezik. A rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője. Csapatával páratlan egyéni törődést és odafigyelést biztosít Önnek műtét előtt és után egyaránt.