Arcfiatalítás sajátzsír átültetéssel

spirit logó rész

A ráncok és a megereszkedett bőr nem egyik napról a másikra jelennek meg.  Valójában, ahogy öregszünk, a gravitáció és az öregedés hatása lassan és fokozatosan alakítja át a bőrt és az arcot kitöltő szöveteket, megereszkedést és kiüresedést eredményezhet. Ráadásul az arcon jelentkező térfogatvesztés és a bőr textúrájának változása felerősítheti a finom vonalak, ráncok és barázdák megjelenését.
Amennyiben Ön valóban fiatalos és természetes megjelenést szeretne elérni, akkor érdemes az arc feszességének csökkenését sajátzsír-beültetéssel kezelni.

A sajátzsír átültetésével egy tartós töltőanyagot használunk, amely puha, természetes eredményt ad. Ennél a sebészeti eljárásnál a páciens saját zsírszövetét a donorhelyről (általában a hasról, deréktájékról vagy a combról) nyerjük ki leszívással, és speciális centrifugázó módszerrel megtisztítva megfelelően elfolyósított, befecskendezhető állapotúra alakítjuk. Képzett és tapasztalt plasztikai sebészünk az értékes sajátzsírsejtekkel gondosan kontúrozhatja és kezelheti arca kiüresedését. A mikrostrukturális sajátzsír átültetés az arc minden területének fiatalítására és javítására alkalmazható, beleértve az állat, az orrot, a nyakat, az állkapocs vonalát, az orr- és homlokráncokat, a marionett ráncokat, a szemöldököt, az alsó szemhéjat, a halántékot és az ajkakat is. A beavatkozás végeredménye egy lágyabb, fiatalosabb megjelenés, amely természetesebb hatást és tartós megoldást jelent.

A térfogat növekedése mellett a zsírszövetben lévő őssejtek a kötőszövetek regenerációjához is hozzájárulnak, ami a bőrminőség és a szöveti minőség javulását eredményezi. Az eljárás tehát aknés, és egyéb hegek kezelésére is kiválóan alkalmas. A beavatkozás ambulánsan, helyi érzéstelenítésben történik, így nem szükséges éhgyomorra érkezni klinikánkra, de teli gyomorral sem javasolt.

Sokan választják napjainkban az arc sajátzsírral történő fiatalító kezelését, mert ez egy minimálisan invazív sebészeti eljárás, amellyel szép eredmény érhető el, az átültetett zsírszövetek akár 40-60%-a maradhat meg tartósan a beépülés során. Fontos azonban megjegyezni, hogy szükséges lehet az eljárás ismétlésére ahhoz, hogy a kinyert és megtisztított zsírsejtek megfelelő mennyiségben épüljenek be az átültetett területre. Bár a beültetett töltőanyag az Ön saját zsírszövete, mégis fennáll az esélye annak, hogy a transzplantált zsírsejtek nem kapnak teljes mértékben elegendő vérellátást a túléléshez, és csak kisebb részük marad meg. Ha azonban a beültetett zsír megtapad, akkor az már örökre megmaradhat.

A Spirit Plasztikai Sebészeten Dr. Vancsó Péter plasztikai sebész szakorvos és szakértő csapata a zsírátültetéssel történő arcfiatalításra specializálódott, így igen nagy gyakorlatra tett szert. A konzultáció során Vancsó doktorral egyeztetik az Ön céljait és elvárásait, hogy megállapíthassa, Ön ideális jelölt-e erre az eljárásra. Pácienseink a kezelés után átmeneti duzzanatra és fájdalomra számíthatnak. A műtétet követően legalább egy hét pihenés javasolt otthonában.