BOTOX - VISTABEL/DYSPORT

Ránckezelés A típusú botulinum toxin hatóanyagú injekcióval

spirit logó rész

A ránckezelés az első számú nem sebészeti esztétikai kezelés Európában és Amerikában egyaránt. Botox kezelés néven szerepel a köztudatban, de ez a megfogalmazás tulajdonképpen egy márka megnevezése, így többféle prémium minőségű A típusú botulinum toxin hatóanyagú ránckezelő készítmény áll rendelkezésre.

A Spirit Plasztikán a legmagasabb minőségű botulinum toxin termékeket alkalmazzuk, melyek a Vistabel és a Dysport.

A botox kezelés működésének lényege, hogy átmenetileg megakadályozza az acetilkolin (neurotranszmitter, vagyis ingerület átvivő molekula) felszabadulását a szimpatikus idegvégződésekből, így ideiglenesen gyengíti a dinamikus ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok működését.

Kizárólag képzett egészségügyi szakemberek alkalmazhatják!

A professzionális, mindössze pár perces injekciós ránckezelés után néhány nappal már látványosan kisimulnak a mély karakter ráncok is. Kiemelkedően jó hatást adhat a homlok, az orrnyereg, a szemöldök közti glabella ráncok és a szem körüli szarkalábak ráncainak kezelése. A mérges, fáradt tekintet megfiatalodik, tekintetünk kinyílik. A szájzug lefelé görbülő vonala is mosolygóssá szelídíthető, a lefelé húzó kis mimikai izom mozgásának gátolásával. Az izomműködés akadályozása csak átmeneti, ugyanis a botox kezelés hatása 3-6 hónap elteltével fokozatosan megszűnik. A rendszeres gyakorisággal megismételt, kúra szerű kezelés révén egyes mimikai izmok részlegesen sorvadnak és egyre hosszabban és gyengébben húzódnak össze, így a kezelés eredménye egyes területeken fokozatosan tartósabb lehet. A megfelelő időben kezdett botox kezelés alkalmazása jól kiegészíti, és számos esetben hosszú ideig elhalaszthatja az arcfiatalító plasztikai beavatkozások szükségességét (mint a homlokplasztika, szemhéjplasztika, arcplasztika, ráncfeltöltés).

Több évtizedes klinikai vizsgálatokon alapul szakavatott és nagy gyakorlattal rendelkező plasztikai sebészeink álláspontja, mely szerint a botulinum toxinos ránckezelő beavatkozást a kezelés első éveiben 3-4 havonta javasolják ismételni. Sok esetben a későbbiekben a további injekciós kezelések között hosszabb idő telhet el, számos páciensnek csak évente kétszer szükséges visszatérniük az eredmények fenntartásához.

A botox, azaz botulinum toxin tartalmú injekciós esztétikai kezelés túlzott mértékben alkalmazva csökkenti az arc mimikáját. Rendkívül fontos tehát, hogy plasztikai sebész vagy képzett sebész szakorvos által, gondos tervezést követően történjen ez a beavatkozás. A normál mimikához szükséges mimikai izmok működésének megőrzésével, a rossz irányba húzó apró mimikai izmok összehúzódásának gátolásával lehet arckifejezésünket vonzóbbá, fiatalosabbá, mosolygóssá varázsolni. Ezeknek az alig látható mimikai izomrostoknak a nagyon részletes anatómiai ismerete elengedhetetlen a professzionális ránckezeléshez. A plasztikai sebészek által alkalmazott botox kezelések hosszú távon gátolják, illetve lassítják a zavaró, mély ráncok kialakulását. A kezelések folyamatos, tervezett ismétlésével évekkel lassíthatjuk az öregedési jegyek kialakulását az arcon.

MIGRÉN KEZELÉS

A botulinum toxin kezelés bizonyos típusú migrén kezelésére is alkalmas, ez egy igen pozitív mellékhatása a ránckezelésnek.

ELLENJAVALLAT

A botulinum toxinnal történő ránckezelés alkalmazása terhes vagy szoptató nőknél, valamint bizonyos vérzési rendellenességben szenvedő betegek számára nem lehetséges.