Hegkezelés műtét nélkül

spirit logó rész
Lézeres heg és stria kezelés Twinlight TM módszerrel
  • Mélyreható és tartós bőrfiatalító kezelés
  • Fokozza a szervezet természetes önmegújító folyamatait
  • Eredménye természetes hatást nyújt
  • Gyors, hatékony, páciens barát, biztonságos kezelés
  • Személyre szabható eljárás
  • Minden típusú és színtónusú bőrön alkalmazható

A hegek lilás-rózsaszínű, összezsugorodott, éles határokkal rendelkező, tömör tapintású, a bőr szintje fölé emelkedő, idővel kifehéredő kötőszöveti képződmények, amelyek a szervezet gyógyulási folyamata során alakulnak ki. Keletkezésük oka, hogy a szervezet a keletkezett kötőszöveti hiányt nem teljes értékű szövetekkel tölti ki. A heg lehet felületes, mély, laphámos, bemélyedő, kiálló, elálló, atrófiás, pigmentszegény, hiperpigmentált, és társulhat a kapcsolódó bőrképletek (köröm, szőrtüsző) és bőrmirigyek sorvadásával. A sebgyógyulás a sebszövet funkcionális állapotának, a seb fertőzőképességének és az egész szervezet reakciókészségének függvénye. Fontos tudni, hogy a hegeket nem lehet teljesen eltüntetni. Ha egyszer kialakult egy heg, annak alakja végleges, de különböző kezelésekkel javítható az esztétikai megjelenése. Az esztétikailag vagy funkcionálisan zavaró hegek lézerterápiával kezelhetőek.

A bőrszövetben lévő megnyúlási csíkokat striáknak nevezzük. Ott alakulnak ki, ahol a bőr természetes nyújtási igénybevételnek van kitéve. Okozhatja a testalkat gyors változása, a növekedés, a súlygyarapodás, a fogyás, a terhesség, az intenzív izomfejlődést okozó sportok vagy a hormonális egyensúlyhiány. A hirtelen alakváltozás hatására a bőr alatti kötőszövet csíkokban felszakad, majd különböző szélességű, szinte párhuzamosan futó, hegre emlékeztető mélyvörös elváltozások keletkeznek. Ezek felett a bőr felső rétege, a hám megnyúlik és elvékonyodik, és hónapok múlva fehér, atrófiás, puha tapintású bőrelváltozás alakul ki. A striák végleges eltávolítása jelenleg nem lehetséges. Nem ismert olyan orvosi módszer, amely teljesen megakadályozná a striák kialakulását, vagy eltüntetné azokat, ha már kialakultak. A kezelések azonban jelentős javulást eredményezhetnek. A kezelés hatékonyságát leginkább a kialakulás és a kezelés közötti idő befolyásolja. Minél újabb keletűek a striák, annál hatékonyabb lehet a kezelés. Az eljárás várható eredménye a striák elhelyezkedésétől is függ. A fiatal, sekély, vékonyabb barázdák hatékonyabban kezelhetők, mint az idősebb, mélyebb barázdák. A jelenleg ismert kezelések kúraszerűen alkalmazva csak a barázdák halványodását és elvékonyodását, valamint a barázdák alatti kollagénhálózat megerősödését és feltöltődését eredményezhetik. Az NdYAG lézerfénnyel a striae-ban lévő kapilláris értágulatot zárhatjuk le, és a kollagénszálas hálózat proliferációját indukálhatjuk és fokozhatjuk.

A TwinLight ® hegkezelés kétféle lézer előnyeit ötvözi: először is az NdYAG lézer a bőr saját kollagén termelését stimulálja úgy, hogy nem károsítja a bőrt, és lezárja a finom érhálózatot, amely a friss hegekben a hegek növekedéséért felelős.  A kezelés második fázisában az ErYAG lézerrel a bőrfelszínt először frakcionáltan, majd egy mélyebb, majd egy teljes mezőt átfogó, felületes hámlasztással helyreállítjuk. A háromlépcsős kezelést oly módon optimalizáljuk, hogy jelentősen javítsa a bőr egyenletességét, frissebb, egészségesebb megjelenést kölcsönözve. Kíméletes megoldás a sebészeti, traumás, aknés hegek és striák kezelésére, minimális gyógyulási idővel és természetes eredménnyel. Az eljárások az egyszerű felszíni korrekcióktól a mély kollagén szerkezetátalakításig terjednek.

A beavatkozásokat nem előre beprogramozott értékekkel, hanem az Ön igényeihez igazított, személyre szabott paraméterekkel végezzük, kihasználva a FOTONA készülék sokoldalú beállítási lehetőségeit. A hegkezelésnek ez a módszere olyan páciensek számára ajánlott, akik jelentős bőrmegújító hatást várnak, de vonakodnak az invazív sebészeti megoldásoktól.

A kezelés folyamata
A kezelést mindig szakorvosi vizsgálat előzi meg, hogy megbeszéljük az Ön által igényelt kezelések intenzitását és számát. A kétlépéses kezelés a kezelendő bőrfelület méretétől függően 10-40 percet vesz igénybe. Általában 3-4 kezelés szükséges a kívánt eredmény eléréséhez, de a súlyosabb elváltozások több kezelést is igényelhetnek. A kezelést követő gyógyulási vagy regenerálódási idő a beavatkozás mértékével arányos, a kezelt terület bőrpírja, finom hámlása és enyhe duzzanata néhány órától néhány napig tart.

A TWINLIGHT® hegkezelés 2 lépésből tevődik össze
1. lépés NdYAG lézer FRAC3® üzemmódban
A FRAC3® technológia az Nd:YAG lézer önindukciós, frakcionált hatásmechanizmusa és speciális impulzus szerkezete, amely kis, nagyszámú, magas hőmérsékletű lokális energiatüskéket vált ki. Ez a kezelési módszer, amely nem károsítja a bőrt, lehetővé teszi a mélyebb rétegekben található specifikus bőrhibák kezelését, és helyreállítja a bőr fiatalos textúráját. A kezelés során a pórusok kitisztulnak és összehúzódnak, a faggyúmirigyek összezsugorodnak, javul a pattanásos bőr állapota és kisimul a bőrfelszín.

 

2-3. lépés ErYAG lézer frakcionált, majd teljes lézersugaras kezelés
A második és harmadik lépésben az Er:YAG lézerrel kezeljük a bőrfelszínt. Az első frakcionált lézeres bőrfelszín-megújító kezelés jelentősen javítja a bőr textúráját és a felszíni bőrhibákat, miközben kíméletes és természetes megoldást nyújt a hegek és striák kezelésére. A kezelés során a lézersugárral apró, mikrométeres méretű sebeket ejtünk a bőrön, a célnak megfelelő, szabályozott mélységben. A kezelés utolsó, választható lépésében egy felületes, teljes mezőt érintő lézeres hámlasztás végezhető, amely tovább javítja a bőr textúráját és felületi egyenetlenségeit.

A kezelés előtti és utáni teendők
A kezelés előtt ajánlott, hogy a kezelt bőrfelületet egy hétig ne tegye ki a napfénynek, és a szoláriumozás sem ajánlott ez idő alatt. A kezelés napján ne használjon semmilyen krémet vagy kenőcsöt a kezelt bőrfelületen. A kezelés után kerülje a napozást és a szoláriumozást legalább 7 napig.

Gyógyulási idő
A kezelést követő gyógyulási idő a beavatkozás mértékével arányos, néhány órától néhány napig terjed, a kezelt területen bőrpír, finom hámlás és enyhe duzzanat jelentkezik. A hámlasztás után rózsaszínűbb, simább bőr lesz látható.

Eredmény
A páciensek a kezelést követő néhány órán belül tapasztalják, hogy a kezelt bőrfelület feszesebbé, rugalmasabbá és simábbá válik. A célzott eredmények néhány héttel az ajánlott kezelést követően válnak igazán láthatóvá – részben a bőrfelület megújulásában, részben a kollagénrostok átstrukturálódásához és az új kollagénrostok kialakulásához szükséges idő alatt, 30-90 nappal a kezelés után. A bőrt a kezelés előtt és után 4 hétig UV sugárzás nem érheti, a bőrpír és a mérsékelt hámlás a kezelés után körülbelül 4-5 napig tart. A teljes és hosszan tartó hatás érdekében a kezelést 4 hetente, összesen 2-4 alkalommal ajánlott megismételni. Fontos megjegyezni, hogy a kollagéntermelő hatás késleltetett, körülbelül 6 hónapig tart.

Apró kellemetlenség
A kezelés minden lépése során meleg érzés jellemző, erőteljesebb frakcionált kezelés esetén esetenként szükség lehet felszíni érzéstelenítő krém használatára.

A kezelés időtartama
A kezelés a kezelendő bőrfelület méretétől függően 5-20 percig tart. A kezelés sorozatot minden esetben szakorvosi konzultáció előzi meg.