PRP

Platelet Rich Plasma terápia

spirit logó rész

A trombocitákban gazdag vérplazma (PRP) egy hatékony és természetes terápia, amely a bőrben olyan növekedési faktorokat szabadít fel, amelyek a kollagén- és az elasztintermelés serkentéséért felelősek.  Amellett, hogy kiváló anti-aging kezelés, bizonyos bőrhibák, például az aknés hegek, valamint a striák és a szem körüli sötét karikák kezelésére is kiválóan alkalmas. A PRP önmagában, és az eredmények fokozása érdekében mezoterápia kezeléssel kombinálva egyaránt alkalmazható.

A PRP a vér erejét hasznosítja.  Egy kis mennyiségű vérvétel szükséges, és centrifugáló módszerrel a trombocitákban dús vérplazmát elválasztják a vörösvértestektől. A gazdagon tápláló plazmát ezután visszafecskendezik a bőrbe, vagy más kezelésekkel kombinálva használják, hogy csökkentse a finom vonalak és ráncok megjelenését, valamint javítsa a volument, a bőr tónusát és tisztaságát. A plazma befecskendezhető az arcba, a nyak és a dekoltázs területére, a kézfejekbe és a hajas fejbőrbe.

Az előkészítés 30-40 percet, a kezelés pedig körülbelül 20-30 percet vesz igénybe, és bármilyen bőrtípuson alkalmazható. Az eljárás után alig, vagy egyáltalán nem kell számolni felépülési idővel, bár a kezelést követően néhány napig némi bőrpír, duzzanat vagy véraláfutás jelentkezhet az injekció beadásának helyén. A bőr textúrájának és tónusának javulása általában három héten belül észrevehető, de a teljes kollagénregeneráció akár három hónapig is eltarthat. Bár már az első kezelés után észreveheti a változást, az optimális eredmény eléréséhez 3 kezelés javasolt. A PRP eredményei nem hosszútávúak, mivel idővel természetes lebomlás következik be, a javulás azonban akár egy évig is tarthat. Kérjük, 3 hónapig tartózkodjon a bőrápoló hatóanyagok (savak, retinolok stb.) használatától, tartózkodjon a forró fürdőtől, gőzöléstől és szaunázástól, valamint egyéb más arckezeléstől. A PRP kezelés megismétlése 4-6 hét elteltével szükséges. A hajas fejbőr kúraszerű kezelése a hajhagymák regenerációjához 3 hónapon át 3 kezelésből áll az optimális eredmény elérése érdekében.

A PRP TERÁPIA ELŐNYEI

A PRP a vérlemezkék koncentrált forrásaként különböző növekedési faktorokat tartalmaz és szabadít fel, amelyek létfontosságúak a gyógyuláshoz és a kollagéntermelés serkentéséhez. Széles körben használt sportsérülések, sebgyógyulás és ízületi műtétek kezelésére. A PRP az Ön saját vérét használja, és biztonságos kezelési lehetőségnek számít, mivel nem áll fenn az allergiás reakciók kockázata, és nem használnak hozzá szintetikus anyagokat.