Szálbehúzás

Silhouette Soft® arcemelés FTC kontúrterápia bioszálakkal

spirit logó rész

A Silhouette Soft® arcemelő szálbehúzás beavatkozás visszaadja arca feszes, fiatalos megjelenését. Alkalmazásával megemelhető az enyhe vagy közepes mértékben megereszkedett arc, és akár a tokát, a nyakat is kissé kisimítja. Az FTC (fine thread lifting) bioszálak ettől eltérően a bőrt vastagítják, és legfőképp a kollagéntermelés fokozása és az intenzívebb hidratáltság adja feszesítő hatásukat.

SILHOUETTE SOFT® ARCEMELÉS - FELSZÍVÓDÓ BIOSZÁLAKKAL

Férfiak és nők számára egyaránt alkalmazható innovatív, műtétmentes arcemelő eljárás, amely egy új korszakot nyitott meg az esztétikai orvoslásban.


A Silhouette Soft® lifting azon 30-50 év közötti páciensek számára javasolt beavatkozás, akik mérsékelni szeretnék arcukon az öregedés látható jeleit, de természetes hatású eredményre vágynak és kerülik a műtéti beavatkozásokat. Silhouette Soft ® szálbehúzás során látványos javulást idézünk elő az arcon, az arc alsó és középső régióit felhúzzuk, megemeljük, eltüntetjük az állív tasakjait, és feszesebb tokát, nyakbőrt alakítunk ki, fiatalosan volumenizáljuk az orcákat. Kiválthatja, illetve késleltetheti az arcplasztikát egy egyszerű beavatkozással.
A beavatkozás után azonnal látható eredmény látványosan feszes, sima és fiatalos arcot, akár 5-10 évvel fiatalabb megjelenést kölcsönöz. A végleges állapot néhány hét után alakul ki.

A Silhouette Soft® egy felszívódó sebészi varróanyag, mely szintén felszívódó, a szövetekben megakadó kétirányú kónuszokat tartalmaz. Egy lépésben biztosít lifting hatást és indít el egy bőrregenerációs folyamatot, mely üde, fiatalos kinézetet, feszesebb bőrt és szépen formázott arcívet eredményez. Plasztikai sebész szakorvosa a kezelt területen kifejtett gyengéd nyomással újra formázza, feszesíti arcát, és korrigálja a felület kontúrvesztését. A regeneráló hatást a poly L-tejsav adja, amely a Silhouette Soft® bioszálak fő alkotóeleme. Ez egy jól bevált, évek óta alkalmazott polymer, amely az emberi szervezettel biokompatibilis, és fokozatosan lebomló. A bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását és fokozza a szervezet kollagéntermelését. Ez a folyamat volumenizája az arcot, visszaadva a bőrszövetek fiatalos tömörségét.

A szálak 10-12 hónap után szívódnak fel teljesen, arcemelő és regeneráló hatásuk azonban akár 2-3 évig is tarthat.

A KEZELÉS MENETE

A beavatkozást szakorvosi konzultáció előzi meg, mely során plasztikai sebésze felméri az Ön egészségügyi állapotát, valamint egyeztetik a korábbi esztétikai beavatkozásait. A kezelés különleges előkészítést nem igényel, bemetszés nélkül, steril kezelőben zajlik, időtartama a szálak számától és a kezelt terület nagyságától függően 30 perc és másfél óra közé tehető. A kezelt terület alapos fertőtlenítését és érzéstelenítését követően a bőr megfelelő mélységébe vezeti egy finom tű segítségével a fonalakat, melyeket a felszívódó, ellentétes irányú (bidirekcionális) kónuszok a helyükön rögzítenek.

A fonal behelyezését követően a területre kifejtett gyengéd kézi nyomással formálja szakorvosa újra a szöveteket, ezáltal generálja a kívánt lifting hatást. Egyszerre 6, vagy több fonal bevezetése is megtörténhet.

szálbehúzás illusztráció
szálbehúzás illusztráció
szálbehúzás illusztráció
ELLENJAVALLATOK
  • terhesség és szoptatás
  • nagyobb belgyógyászati betegségek, autoimmun folyamatok
  • keloidra való hajlam
  • aktív bőrt érintő fertőzések a kezelendő területen
  • láz, akutan zajló megbetegedések
MELLÉKHATÁSOK

A felépülési idő minimális és Ön rövid idő alatt visszatérhet mindennapi tevékenységéhez.
A kezelést követően enyhe duzzanat, esetleg bevérzés lehetséges. Előfordulhat, hogy a bevezetési pontoknál enyhén, átmenetileg meggyűrődik a bőrfelület, ami 7-14 napon belül kisimul.
Sminkelés 48 órával a beavatkozás után lehetséges.
7-10 napig háton szükséges aludni.
Dörzsölés, masszázs és intenzív arc mimika 3 hétig ellenjavallt.
Legalább 3 héten keresztül kerülendőek a hirtelen nyak-és fejmozdulatok, a sport, szolárium, szauna és a direkt napfény.
Fogászati beavatkozás, és egyéb esztétikai beavatkozás 4 héten át nem lehetséges.

FTC (FINE THREAD CONTOUR) KONTÚRTERÁPIA - KOLLAGÉNTERMELÉS FOKOZÁSA FELSZÍVÓDÓ BIOFONALAKKAL

A kollagénindukciós, biostimuláló hatású FTC szálbehúzással történő kontúrterápia az arc természetes volumenét és fiatalos formáját idézi vissza.

Az FTC felszívódó bioszálas kezelés javasolt minden olyan 30-50 év közötti páciens számára, akiknél a kor előrehaladtával a bőr textúrája meglazult, az arc kontúrja elvesztette feszességét, de nem szeretnék ezt sebészeti úton korrigálni. A konzultáción személyre szabott kezelési tervet készít plasztikai sebész szakorvosa, és ismerteti, hogy milyen kiegészítő arcfiatalító eljárások által érhető el arca maximálisan üde és feszes megjelenése. Az FTC bioszálas kontúrterápia kombinálható PRP kezeléssel, izomrelaxáló hatású injekciós kezeléssel, és a különböző volumenpótló töltések is az egyénre szabott kezelés részei lehetnek.

Az eljárás folyamán vékony tűk segítségével juttatjuk be a bőr megfelelő rétegébe a bioaktív, teljesen felszívódó, steril szálakat, melyek a bőr rövid távú (9-12 hónap) rögzítése mellett hosszabb távon biztosítják a kollagéntermelés fokozódását, és beindítják a regenerációs folyamatokat a bőr kötőszöveti rétegében. A fonalak hosszának, vastagságának, funkciójának sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a kezelés egyénre szabottan történjen, előtérbe helyezhető akár a regenerációs vagy a lifting hatás. Emelő hatást a COG, speciális fogazott szálak alkalmazásával érhetünk el, minden egyéb FTC bioszál alkalmazása a kollagéntermelés és hidratáltság által kölcsönöz teltebb, feszesebb megjelenést. Az eljárás alkalmazható az arc és a nyak fiatalítására is.

A kezelést követő néhány napban enyhe duzzanattal, bőrpírral, esetleg 1-2 bevérzéssel számolhatunk. Néhány héten keresztül tapasztalhat húzó, feszülő érzést, illetve érezheti a szálakat is, de ez az érzet hamar elmúlik.

Utókezelést az FTC bioszálas arckontúrozás nem igényel. 2 hétig kímélje a kezelt területet a fizikai behatásoktól (nyomás, dörzsölés, feszítés, megerőltetés, hajlás). A szauna és szolárium használat, valamint a direkt napfény 2 hétig kerülendő. Az esetleges bevérzések és oedema kezelésében hatékony segítség a terület hűtése, valamint árnika tartalmú krémmel való kezelése.