Combplasztika

spirit logó rész

A combtájéki bőr- és zsírfeleslegnek számos oka lehet, például a jelentős (legalább 20 kg-os) fogyás, illetve az öregedés.

A combplasztika beavatkozás során a comb felső és belső területéről szakorvosunk eltávolítja a felesleges bőrt és zsírszövetet, hogy a combot megemelje és feszesebbé tegye. Nagymértékű fogyás, vagy a kor előhaladta következtében a comb elkezd megereszkedni, ami szükségessé teheti a combfelvarrást. Ez az eljárás segít a bőrt feszesre húzni, és a bőr alatt lévő zsírszöveteket szilárdan megtartani, hogy sima és feszes megjelenést kölcsönözzön. Az, hogy együlésben elvégezhető-e az Ön esetében a zsírleszívás és a combfelvarrás műtét, egyéni megítélés alapján dönthető el a személyes konzultáció és vizsgálat során.

Combplasztika műtét

COMBPLASZTIKA MŰTÉTMENETE

A műtét altatásban történik, és egy éjszaka kórházi tartózkodás szükséges. A metszés az ágyéktól a comb belső oldalán át a farpofa alá vezet félhold alakban. A bőr alatti szöveteknél plasztikai sebész szakorvosunk felszívódó varratot használ, a bőr metszését pedig nem felszívódó varrattal zárja le, majd kötést és kompressziós ruhát helyez fel az operált területre.

A plasztikai sebészeti metszésnek és speciális öltéseknek köszönhetően a hegek szépen gyógyulnak, idővel elhalványulnak (egyéni hegesedési hajlamtól függően).

 

COMBPLASZTIKA MŰTÉT ELŐTTI ELŐKÉSZÜLETEK

Minden plasztikai sebészeti beavatkozás bizonyos mértékű előkészületet igényel a páciens részéről.
A beavatkozás előtt legalább négy héttel mentesnek kell lenni a nikotintól, a dohányzó pácienseknek tehát szüneteltetni tanácsos a dohányzást a műtét előtti, és az azt követő időszakban. Ez rendkívül fontos a megfelelő gyógyulás és a szövődmények elkerülése érdekében.

COMBMŰTÉT UTÁN

Az operációt követően puha szilikon dréncsövet helyez kezelőorvosa a sebbe az esetleges poszt operatív vérzés megelőzése végett, melyet 12-24 óra után távolít el.

Az eljárás után a duzzanat és a véraláfutás normális, a kellemetlen érzés általában nem számottevő, de rendszeres fájdalomcsillapítással kényelmesebbé tehető a felépülés. Varratszedésig áztató víz a sebeket nem érheti, ez fontos a gyorsabb regenerálódáshoz, és a hegek gyógyulásának folyamatához. A fertőzések megelőzésére a műtétet követően antibiotikum szedése szükséges. Egy hónapig kerülendő a testmozgás. A páciensek általában hét-tíz nap után visszatérhetnek a munkába.

A műtétet követő 6 hétig az operált testrészen kompressziós ruha viselése elengedhetetlen a szép és tartós eredmény eléréséhez.

Enyhe kellemetlen érzés és fájdalom jelentkezhet a műtött területen. Átmeneti érzékelés kiesés az operált területen előfordulhat. Kompressziós ruhát szükséges viselni a duzzanat kezelésére (6 héten át).