Felkarplasztika

spirit logó rész

A felkarplasztika műtét vagy brachioplasztika, ahogyan orvosilag ismert, olyan eljárásokat foglal magában, amelyek a felkar megereszkedett bőrének korrekciójára szolgál, ezáltal feszesebb, formásabb és fiatalosabb felkart érhetünk el. A hónaljtól a könyökig terjedő terület hajlamos zsírfelhalmozódásra, a megnyúlt bőr előnytelen megjelenést kölcsönöz. A Spirit Plasztikai Sebészeten nagy gyakorlattal rendelkező főorvosunk, Dr. Vancsó Péter plasztikai sebész, kézsebész, traumatológus szakorvos által végzett felkarplasztika beavatkozás segíti a tónusos és kiegyensúlyozott megjelenést.

A felkarplasztika a felkaron lévő laza bőr és felesleges zsírlerakódások eltávolítására szolgáló műtéti eljárás. Ez zsírleszívással, felvarrással, vagy a két technika kombinációjával érhető el. Az, hogy együlésben is elvégezhető-e a két beavatkozás, egyéni szakorvosi mérlegelést igényel.

A bőr alatti szöveteknél Vancsó doktor úr felszívódó varratokat használ, a bőr metszését pedig nem felszívódó varratokkal zárja le.

A bemetszés mérete és helye az alkalmazott technikától függ, többnyire a hónaljban és/vagy a felkar belső részén történik. A plasztikai sebészeti metszésnek és speciális öltéseknek köszönhetően a hegek szépen gyógyulnak, idővel elhalványulnak (egyéni hegesedési hajlamtól függően).

A beavatkozás altatásban történik, a műtéti idő egy-két óra, és egy éjszaka kórházi tartózkodást igényel.

Az eljárás után a duzzanat és a véraláfutás normális, de a kellemetlen érzés általában minimális. Varratszedésig áztató víz a sebeket nem érheti, ez fontos a gyorsabb regenerálódáshoz, és a hegek gyógyulásának folyamatához.

A műtétet követő 6 hétig az operált testrészen kompressziós ruha viselése elengedhetetlen a szép és tartós eredmény eléréséhez.

MŰTÉT ELŐTTI ELŐKÉSZÜLETEK

Minden plasztikai sebészeti beavatkozás bizonyos mértékű előkészületet igényel a páciens részéről.
A beavatkozás előtt legalább négy héttel mentesnek kell lenni a nikotintól, a dohányzó pácienseknek tehát szüneteltetni tanácsos a dohányzást a műtét előtti, és az azt követő időszakban. Ez rendkívül fontos a megfelelő gyógyulás és a szövődmények elkerülése érdekében.

A MŰTÉTET KÖVETŐ IDŐSZAKRÓL

Az operációt követően puha szilikon dréncsövet helyez kezelőorvosa a sebbe az esetleges poszt operatív vérzés megelőzése végett, melyet 12-24 óra után távolít el.
Enyhe kellemetlen érzés és fájdalom jelentkezhet a műtött területen.
Átmeneti érzékelés kiesés az operált területen előfordulhat.
Kompressziós ruhát szükséges viselni a duzzanat kezelésére (6 héten át).