Hasplasztika

spirit logó rész

A Spirit Plasztikán a hasplasztika nem csupán egy műtéti beavatkozás, hanem egy átalakító élmény, amely új életérzést kölcsönöz. Dr. Vancsó Péter, klinikánk vezető plasztikai sebésze, kiemelkedő szakértelmével és több mint 30 éves tapasztalatával, magas színvonalú és biztonságos körülmények között végzi a hasfal regenerálását és feszesítését. Fedezze fel velünk, hogyan érhető el a sima, feszes has, ami nem csak az önbizalmát növeli meg, de javítja az életminőségét is.

Terhesség, jelentős súlyváltozás vagy az idő múlása következtében a has bőre megnyúlhat, petyhüdtté és ráncossá válhat. Az ilyen esetekben jelentkező hasfali izomzat meglazulása és a has középvonalában megjelenő elődomborodás korrekciójára a felesleges bőr és zsírszövet eltávolításával kínálunk megoldást, miközben a hasfal izmainak megfeszítését is végrehajtjuk. A hasplasztika így nemcsak esztétikai javulást eredményez, hanem hozzájárul az egészségesebb, aktívabb életmód eléréséhez is.

Látogasson el a Spirit Plasztika Klinikára, ahol Dr. Vancsó
Péter és csapata személyre szabott konzultációval várja, hogy megismerhesse a hasplasztikai lehetőségeket és visszanyerhesse fiatalságát, egyensúlyát!

Mi az a hasplasztika?

A hasplasztika egy speciális sebészeti beavatkozás, amely a has területén lévő felesleges bőr és zsírszövet eltávolítására, valamint a hasfal megerősítésére szolgál. Ez a műtét nem fogyókúrás módszer, hanem azoknak ajánlott, akik jelentős súlyvesztés vagy terhesség után megereszkedett bőrrel küzdenek a hasi területen. A hasplasztika célja, hogy visszaállítsa a has falának feszességét és simaságát, ezzel javítva a páciens önbizalmát és életminőségét.

A műtéti eljárás során a hasfal izomzatát is megfeszítjük, ami nem csak esztétikai javulást eredményez, hanem hozzájárul a hasi régió stabilitásának és funkcionális erejének növeléséhez is. Amennyiben szükséges, a köldök helyzetét is korrigáljuk, hogy a természetes megjelenést még jobban megközelíthessük. Az eredmény egy simább, kontúrosabb hasi profil, amely harmonikusabb megjelenést biztosít, és lehetővé teszi a szorosabb ruházat kényelmes viselését.

Mikor ajánlott a hasplasztika?

A hasplasztika ideális választás azok számára, akik terhesség, jelentős fogyás vagy az életkorral járó változások következtében megereszkedett bőrrel rendelkeznek a hasi területen. Ez a műtéti eljárás nem csak esztétikai javulást biztosít, hanem jelentős mértékben növelheti a páciens életminőségét is, megkönnyítve a mindennapi tevékenységeket és a testmozgást, miközben javítja a testképet és az önbizalmat.

A hasplasztika különösen ajánlott azoknak, akiknek a bőre nem regenerálódik vissza eredeti állapotába a kötőszövet gyengülése vagy az alkati adottságok miatt. A műtét révén eltávolítható a lógó bőr és a felesleges zsírszövet, ami lehetővé teszi a has falának visszanyerését feszes, sima állapotban. Ezáltal nem csak a külső megjelenés javul, hanem a hasi terület funkcionális állapota is optimalizálódik, csökkentve például a hasfali sérvek kialakulásának kockázatát.

Hasplasztika műtét ajánlott továbbá azok számára, akik nehezen viselik a megereszkedett has okozta kényelmetlenségeket, például a sportolás vagy bizonyos ruházati darabok viselése során érzett korlátozottságot. A műtét segítségével jelentős mértékben javítható az öltözködési lehetőségek palettája, így a páciens szabadabban választhat a divatos és testhezálló ruhák között anélkül, hogy ez önértékelési problémákat okozna.

Mini Hasplasztika - Az Alhas Feszesítése

A mini hasplasztika ideális megoldás azoknak, akik kizárólag az alhasi területen rendelkeznek bőrfelesleggel. Ez a kezelés császármetszéshez hasonló, kis bemetszéssel történik, amely minimális, és a bikinivonal alatt elhelyezkedő heggel jár. Az eljárás során az alhasi bőr- és zsírfelesleg eltávolításra kerül, miközben belső varratokkal feszesítjük a hasfalat, így javítva annak kontúrját és struktúráját.

Az eredmények azonnal észrevehetőek: a kezelt terület simábbá és feszesebbé válik. A műtét után az alhas látványosan laposabb és kontúrosabb lesz, ami jelentősen hozzájárul a páciens önbizalmának növekedéséhez és a komfortérzet javulásához.

A beavatkozás gyakran kiegészül zsírleszívással is, amely lehetővé teszi a hasfal és a közeli zsírszövetek finom formázását. A teljes felépülési idő körülbelül 2-3 hónapot vesz igénybe, mely alatt a műtét utáni utasítások szigorú betartása szükséges. Az első pár napban előfordulhat enyhe fájdalom, duzzanat vagy feszülés, amely hamarosan alábbhagy. A teljes gyógyulás és a végleges eredmények láthatóvá válása után a páciens visszatérhet a normál életviteléhez, beleértve a sporttevékenységeket is, amelyhez a műtét után 8-12 hét szükséges.

A mini hasplasztika során a beteg rövid ideig, általában egy éjszakát tölt kórházban. A kötéscsere a műtétet követő napon történik, majd a varratszedés 2-4 héten belül. A kompressziós ruha viselése elengedhetetlen a gyógyulási folyamat során, és ajánlott azt 6-8 hétig hordani.

Ez a kezelés nemcsak esztétikai, hanem funkcionális előnyökkel is bír, mivel javítja a hasfal struktúráját és támogatja az egészségesebb és aktívabb életmód folytatását.

Midi Hasplasztika

A Spirit Plasztika Klinikán a midi hasplasztika tökéletes választás azoknak, akik mind az alhas, mind a felhas területén szembesülnek bőrfelesleggel. Ez a komplex eljárás nem csak a felesleges bőr eltávolítását célozza, hanem a köldök áthelyezését is magában foglalja, amelyet a köldök magasabb pozíciója tesz lehetővé. A műtét során a csípőcsontok közötti területen, a lágyékhajlatokig érő hosszanti bemetszést ejtünk, amely lehetővé teszi a szükséges bőrfeszesítést és kontúrjavítást.

A műtét egyik fontos része a zsírleszívás, amely segítségével finomítható a has és a csípő körvonalai. A zsírleszívást modern vibrációs PAL technikával végezzük, amely minimalizálja a szöveti trauma mértékét és elősegíti a gyorsabb gyógyulást. A köldök lehelyezésekor a felesleges bőrt eltávolítjuk, a köldököt pedig lejjebb helyezzük a hasfalra, ezzel természetes megjelenést biztosítva.

A midi hasplasztika kiterjedt beavatkozás, mely során szilikon dréncsöveket helyezünk el, hogy biztosítsuk a sebváladék zavartalan elvezetését, ezáltal csökkentve a szövődmények kockázatát. A műtét után a páciens kompressziós ruhát visel, amely támogatja a gyógyulást és segít a kívánt esztétikai eredmény elérésében.

Fontos kiemelni, hogy a midi hasplasztika nem testsúlycsökkentő eljárás; a műtét előtt ajánlott elérni a kívánt testsúlyt, hogy az eredmény hosszú távon is megőrizhető legyen. A végleges eredmények kialakulása 3-6 hónapot vehet igénybe, ami alatt a páciens folyamatosan látja majd a pozitív változásokat. Ez a műtét kiválóan alkalmas a has teljes területének megújítására, visszaadva a bőr feszességét és simaságát, miközben javítja a páciens önbizalmát és életminőségét.

Teljes Hasplasztika

A Spirit Plasztika Klinikán kínált teljes hasplasztika a legkomplexebb műtéti eljárás azok számára, akik a terhesség, jelentős fogyás után, vagy az öregedés következtében kialakult hasi bőrfelesleggel küzdenek. Ez a műtét kiterjedt feszesítést és alakformálást biztosít, ahol nem csak a bőr, hanem a hasfal izomzata is megerősítésre kerül.

 

Hasplasztika menete

A műtét során a két csípőlapát között ívelt, bikinivonalban elrejtett metszést ejtünk, amely lehetővé teszi a teljes hasfal szöveteinek mobilizálását, a bőr és a zsírszövet felpreparálását a bordaívekig. Ezzel a technikával a hasi kontúr teljes egészében újraformálható, a felesleges bőr és zsír eltávolításával. A köldök körüli bőr eltávolítása után új köldököt formálunk, ami természetes megjelenést biztosít.


Miért különleges a teljes hasplasztika?

A teljes hasplasztika során nem csak esztétikai, hanem funkcionális javulás is elérhető. A szétvált egyenes hasizmok (rectus diastasis) korrigálása és a köldöksérv kezelése is egy műtéten belül megoldható, ami jelentősen javítja a hasfal stabilitását és funkcióját. A műtét jelentős mértékben csökkenti a hasi bőr lógását, ezzel egy laposabb, feszesebb hasfalat eredményezve, ami javítja a páciens testtartását és önbizalmát.


Teljes hasplasztika után?

A teljes hasplasztika altatásban történik, a műtéti idő 2,5–3 óra. A beavatkozás után dréncsöveket helyezünk be, amelyek segítenek a sebváladék elvezetésében, csökkentve ezzel a lehetséges szövődményeket. A pácienseknek általában 24-48 órás kórházi tartózkodásra van szükségük, ahol folyamatos orvosi felügyelet alatt állnak. A gyógyulási idő alatt kompressziós ruházat viselése kötelező, amely segít formálni a hasat és csökkenti a duzzanatot. A teljes gyógyulás eléréséhez 3-6 hónap szükséges, ebben az időszakban kerülni kell a nehéz fizikai munkát és az intenzív sportokat.

A Spirit Plasztika Klinika teljes hasplasztikája azoknak ajánlott, akik nem csak a hasuk megjelenését szeretnék javítani, hanem komplex megoldást keresnek a hasfal stabilitásának és funkciójának helyreállítására is. Törekvésünk, hogy pácienseink újra magabiztosan és kényelmesen érezzék magukat a bőrükben.

Hasplasztika Ára

Bővebb információért és a pontos árak megismeréséért kérjük, látogasson el a klinika weboldalának „Árak” menüpontjára. Itt részletes tájékoztatást talál minden kezelésünkről, beleértve a különböző típusú hasplasztikákat is.

Ha érdekli a hasplasztika és szeretne többet megtudni a lehetőségekről, ne habozzon! Foglaljon időpontot egy személyre szabott konzultációra, ahol minden kérdésére választ kap. Az időpontot online vagy telefonon, a +36 1 445 0108-as számon keresztül egyaránt foglalhatja.

A hasplasztika nem csak egy esztétikai beavatkozás, hanem egy befektetés az Ön jólétébe és önbizalmába. Tegye meg ezt a lépést ma, hogy holnap már jobban érezhesse magát a bőrében!