Kisajakplasztika

spirit logó rész

A kisajkak bőre nagyon rugalmas.
Egyes nőknél ez a bőr jobban megnyúlhat, mely által a kisajkak túlzottan kiállnak. Ez kellemetlen lehet feszes fehérnemű, tanga vagy szűk fazonú nadrág viselésekor, illetve sportolás közben. A kisajkak bőrének megnyúlása kellemetlen érzést okozhat szexuális együttlét közben vagy után. A gombás fertőzések illetve az intim herpesz is súlyosbíthatja a kellemetlenséget.

A szeméremajkak nem harmonikus megjelenése, a nagyajkakon kívül nyúló kisajkak a hölgyek számára pszichésen is megterhelő lehet. Ez önbizalomhiányhoz vezethet, hiszen akadályt jelent a párkapcsolatok kialakításában, az intim együttléteknél, ezáltal a családalapításra való tudatos felkészülésben is.

A kisajkak bőrfeleslegének problémája nem újkeletű, de mára már egy hétköznapinak számító, rövid plasztikai beavatkozással orvosolható, ami által sok nőnek kínál pozitív változást az életében. A kisajkak méretének csökkentését célzó műtét választása nemcsak egyre gyakoribb, hanem teljesen elfogadott is. A kisajakplasztika beavatkozást a Spirit Plasztikai Sebészeten vezető plasztikai sebész szakorvosunk, a nagy tapasztalattal és sokéves gyakorlattal rendelkező Dr. Vancsó Péter végzi. A műtét körülbelül 1 órát vesz igénybe, altatásban történik, és egy éjszaka kórházi tartózkodás szükséges.

Az operáció utáni pihenés a lábadozás fontos része. Az első 10-14 napban fontos a vízszintes helyzetben történő pihenés, hogy a sebek ne duzzadjanak meg, ne lüktessenek, és ne szakadhassanak fel. Vancsó doktor 2 hét alatt felszívódó varratokat alkalmaz, így a varratszedés apró kellemetlenségével sem kell számolnia.

Három hónap alatt minden visszatér a normális kerékvágásba. A szeméremajkak általában árulkodó hegek nélkül gyógyulnak, és hosszú távú szép eredményt adnak.

A kisajakplasztika műtét a nők fizikai érettségét követően végezhető el (18 év alatt nem ajánlott), a gyermekvállalás előtt vagy után is történhet.

A szülés okozta kisajak-beszakadások általi szabálytalan formájú, aszimmetrikus szeméremajkak formája is helyrehozható kisajak plasztikai beavatkozással.