Zsírátültetés
- Mikrostrukturális sajátzsír visszatöltés

spirit logó rész
MI A LIPOFILLING KEZELÉS?

Egy forradalmi technika, amely az Ön saját testzsírját használja természetes töltőanyagként a bőr térfogatának pótlására, így azonnal természetes módon halványítja a ráncokat, redőket és javítja az arc kontúrját. A sajátzsír átültetés (lipofilling) visszaadja a bőr fiatalos, friss megjelenését és rugalmasságát.

A „fat grafting” a test zsírszöveteinek átültetését jelenti a hasról, a fenékről, deréktájakról, és a comb külső vagy belső területéről más testtájakra. A legalkalmasabb adó területek ezek, ugyanis a makacs, diétával és testmozgással nehezen, vagy szinte nem is leküzdhető zsírszövetek a beültetett új testtájon is hasonlóan tartósan fognak viselkedni.

A beavatkozás első lépése a zsírleszívás, majd a kinyert értékes saját zsírsejteket a centrifugáló tisztítás és ülepítés után elfolyósított halmazállapotban, injektálással ültetjük be a kezelni kívánt területre. Az így átültetett zsírsejtekkel nemcsak térfogatnövelő hatás érhető el, ugyanis a donor területről származó őssejtek is átültetésre kerülnek, amelyek kiváló regenerációs és heggyógyító hatást gyakorolnak.

MELY TERÜLETEKEN ALKALMAZHATÓ LIPOFILLING BEAVATKOZÁS?

A mikrostrukturális sajátzsír átültetés az arc minden területének fiatalítására és javítására alkalmazható, hegek (akár aknés hegek) kezeléséhez, és péniszvastagító beavatkozáshoz is eredményesen alkalmazzák a lipofilling technikát.

A mikrostrukturális sajátzsír visszatöltés az arc plasztikai sebészeti beavatkozásainak (arcplasztika, szemöldökemelés, orrplasztika, szemhéjplasztika, homlokplasztika) kiegészítő eljárásaként is kiváló megoldást jelent.

Gyönyörű és természetes eredmény érhető el továbbá a mellplasztika, a vádliplasztika és a fenékplasztika területén.

BIZTONSÁGOS EZ A BEAVATKOZÁS? MIK AZ ELŐNYEI?

A páciens saját szervezetéből származó transzplantált zsírszövet használatával elkerülhető az allergiás reakció és kilökődés kockázata, és tartós eredmény érhető el. A beültetett zsírszövetek nagy része (40-60%) stabilan épül be a feltöltés célzott területein, kisebb része pedig felszívódik a beavatkozást követő hetekben, hónapokban (a felszívódás mértékét figyelembe véve eleve arányosan nagyobb mennyiségű sajátzsír szövet kerül átültetésre).