Zsírleszívás - Testszobrászat

spirit logó rész

A diéta vagy a rendszeres testmozgás ellenére lehetnek olyan testrészek, amelyeken makacs zsírfeleslegek maradnak és szinte lehetetlen tőlük megszabadulni. A zsírleszívás nagyon népszerű módszer a nem kívánt zsírszövetek eltávolítására bizonyos testtájakról.
Ma már a testszobrászat kifejezést is használjuk, mert a felesleges zsírszövetek eltávolításával a testet is formáljuk, mely által az Önnek megfelelő alakot tudjuk kialakítani.

A SPIRIT PLASZTIKAI SEBÉSZETEN A VIBRÁCIÓS PAL MÓDSZERT ALKALMAZZUK

A PAL a Power Assisted Liposuction rövidítése. A speciális tűk lágyan és gyorsan vibrálnak, a zsírsejteket a kanül mozgása bontja le. Ezzel a módszerrel olyan nehéz területek is kezelhetők, mint a hát, a test oldala, a férfi emlők és a lábszár. A PAL zsírleszívási módszer minimális véraláfutást eredményez.

ÖN ALKALMAS JELÖLT A ZSÍRLESZÍVÁSRA?

Ha az általános egészségi állapota jó, és nem szenved erős vérzésre való hajlamban, akkor elegendő az általánosan előírt vizsgálatokat elvégezni a beavatkozás előtt. Amennyiben ez nem így van, akkor további orvosi vizsgálatokra, röntgenfelvételre vagy extra vérvizsgálatra lehet szükség az alkalmasság megállapításához.
Amennyiben Ön vérhígító gyógyszereket szed, ezt szakorvosával átmenetileg át kell állítani a megfelelő helyettesítő kezelésre (vérrög képződést gátló injekció pl. Clexane, Fraxirapine) a beavatkozás előtt 10 nappal.

Az eljárás nem általános fogyásra szolgál. Ha Ön túlsúlyos, akkor azt tanácsoljuk, hogy először kövessen egy felügyelt fogyókúrás programot. A folyadék felhalmozódása „lymphoedema tarda” lehet a puffadt lábak oka. Amennyiben Ön ebben az állapotban szenved, a zsírleszívásnak kevés hatása van. A folyadék felhalmozódást a zsírleszívás nem befolyásolja.

HOGYAN TÖRTÉNIK A ZSÍRLESZÍVÁS?

Több apró (kb. 4-5 mm-es) bemetszést ejtünk a bőrön, ahol alig, vagy egyáltalán nem keletkezik heg. Ezeket a bemetszéseket hagyjuk begyógyulni, mindössze speciális bőrragasztó szalaggal, esetenként egy felszívódó öltéssel szükséges zárni azokat. Semmit sem kell eltávolítani, és néhány héttel később alig lesz nyoma az eljárás elvégzésének, csak a formás és szép eredmény marad.

MIRE SZÁMÍTSUNK?

Az emberek nagyon különböző módon élik meg a fájdalmat, de a legtöbb páciensnek kevés fájdalma van zsírleszívás után. A speciális érzéstelenítés körülbelül egy napig tart, ezután a szövetek és az izmok kissé merevnek vagy feszesnek érezhetők. A műtét utáni időszakban kezelőorvosa receptálása alapján fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedése és vérrög képződést gátló injekció használata szükséges az előírás szerint. A zsírleszívás területén kompressziós ruhát szükséges viselni 6-8 héten át a legszebb eredmény eléréséhez.

Számolnia kell azzal, hogy a sebekből az első néhány napban vöröses váladék szivároghat. Otthon az első éjszakán szükség lehet egy matracvédő, nedvszívó réteg használatára.

Javasolt 2 hét szabadságot kivenni a zsírleszívás műtét után, fontos azonban, hogy minél többet mozogjon, és keveset feküdjön.

5-8 nap elteltével folytathatja a szokásos tevékenységeit. 6 hét után elkezdhet óvatosan sportolni, 4 héttel később teljesen felépül, akár nehéz fizikai munkát is végezhet.

Előfordulhatnak kisebb kellemetlenségek, például helyi érzékelési zavarok vagy kisebb bőr alatti elváltozások. Ezek általában néhány hónapon belül megszűnnek. Bizonyos esetekben műtét utáni speciális testmasszázst és nyirokmasszázst írnak elő.